City rush, day ‘n’ night…

…cred că este fraza care reprezintă cel mai bine experiența mea în acest oraș. Este a doua oară când pașii mi se îndreaptă spre acest simbol urban. Autostrada însăși devine din ce în ce mai aglomerată cu cât te apropii de zona orașului. Și totuși, odată cu lăsarea apusului, parcă totul intră in “slow-motion”, parcă toată viața, vitalitatea urbană, își continuă ritmul dar…în secret.

Părerea de ansamblu este cea a unei locații pline de secrete. O istorie puternică care stă încrustată în pereții construcțiilor, monumente care afișează prea puține comparativ cu povestea ce o ascund, magazine care parcă maschează adevarata înfațișare a prezentului. Parcă fiecare persoană își are fixate gânduri departe de pofta de viată.

Cei care își construiesc destinul printre zidurile orasului sunt parcă, plini de secrete. Vânători de lux, austriecii nu pun accent pe imaginea lor. Pun preț pe mașini noi, pe idei de afaceri unicat, pe calitate și nu pe…cantitate.

DSC_6138

Aleg mereu un shake și un croissant pentru drum. Dar parcă, nu exită “trip” fără o doză rece de Coca-Cola…DSC_6147

Am menționat apusul fermecător în apropierea orașului? Ei bine “plantația” de eoliene mi-a oferit de fiecare dată o priveliște unică. Ca și cum…ești martor la îmbinarea tehnologiei, semnul evoluției, și a soarelui etern. O combinație stupefiantă de nou și etern:

DSC_6193

Iar după drumul lung, dormitorul pare cel mai primitor loc. Am însă, doar o imagine cu priveliștea casei lui Ștefan, o priveliște clară, care se potrivește cu ferestrele infinite ale sufrageriei.

DSC_6385

Și cum nu m-am putut abține să nu mă joc cu camera foto Nikon în bucătăria alb-imaculată, am profitat de ocazie și am imortalizat câteva obiecte:

DSC_6600

 

 

DSC_6410

La asfintit, printre ieșiri de pe autostradă, printre lumini care nu se sting niciodată…“City rush, day ‘n’ night…”

DSC_6559

În prima noapte am cinat la “SILVIO NICKOL RESTAURANT IM PALAIS COBURG”, unul dintre cele mai noi, scumpe și sofisticate restaurante din lume. Deține 2 stele pe scara Michelin, maximul fiind 3 stele. Cele două stele au fost dobândite în 2 ani consecutivi de activitate, datorită personalului interactiv impecabil și a bucătarului avangardist. Mai multe detalii găsiți pe internet, cuvintele mele nu înseamnă aproape nimic în comparație cu experiența de neuitat. Prețurile meniurilor, foarte piperate, își găsesc categoric motive prin pur și simpla…întâmplare a unui asemenea restaurant, de a fi și poziționat într-o locație deosebită, acesta fiind împărțit în 4 părti principale, un lobby și un hol cu obiecte deosebit de valoroase.

În cea de-a doua noapte am cinat în…turnul de televiziune: DONAUTURM. Mâncarea o recomand ca fiind ireproșabilă și…destul de accesibilă probabil…ca preț. Panorama oferită de catre turnul de 252 de metrii mi-a tăiat respirația. Tavanul micuțului și selectului restaurant este însoțită de plăcuțe informative. În timp ce restaurantul se rotește continuu, plăcuțele ajung în dreptul edificiilor importante ale orașului, astfel încat, să poți ști mereu asupra căror momumente îți cade privirea. Desigur, din cauza nopții și a înălțimii, sunt greu de observat detaliile, aproape imposibil.

DSC_6646

Un zoom asupra fascinantului parc Prater. De sus se observă ca o pată colorată, dar mărita imaginea, se pot observa coloanele multicolore ale acestuia.

DSC_6642

DSC_6636

 

DSC_6668

Prater este un loc obligatoriu de vizitat dacă se întâmplă să treceți prin acest oraș. Dar pentru a-i savura toată aroma, noi l-am vizitat în două reprize, vara și iarna.

Magazinele nu oferă reduceri semnificative de obicei. Sunt câteva, desigur în perioada reducerilor, în mijlocul iernii sau verii, însă nici atunci, foarte mari.

Este un oraș minunat, dar totuși, preferatul nostru de până acum, rămâne…ei bine mai multe detalii în urmatorul articol din secțiunea Travel…