best toner pixi beauty glow aha 5% roxi rose beauty blogger romania top timisoara

Totul a început cu un colet.

Când am primit primul colet de la Pixi tenul meu părea ca desprins dintr-o revistă, așadar nu am pus prea mult preț pe esența produselor din colet, cât m-au impresionat ambalajele lor cu totul diferite față de ce mai văzusem până atunci.

Al doilea colet, conținuse ceea ce formează subiectul principal al articolului de astăzi, doar că pe atunci, în jurul Crăciunului, am dăruit produsul fără să mă uit în urmă, fără „side-thoughts”.

Este vorba despre faimosul Glow Tonic, un toner multi-premiat cu diverse ocazii, de care multă lume s-a declarat îndrăgostită. Eu, nu cunoșteam prea multe despre el. Totuși, l-am primit în 2 formate: 500ml și 100ml. Primul l-am dăruit, iar pe al doilea l-am încercat și l-am respins din prima. Să vă povestesc de ce l-am încercat și de ce l-am respins, propun:

În urmă cu aproximativ 3 ani, tenul meu a început să oglindească tot ce se petrecea în mintea și sufletul meu. Cu niște probleme minore, am colindat 3 dermatologi. Care, vă spun cu mâna pe suflet, mi-au distrus tenul cu necunoștința, nepăsarea și neprofesionalismul lor. Ei sunt motivul pentru care recomand indiferent de domeniul medical vizat, cel puțin 3 păreri și o decizie personală informată. Fast-forward, mi s-a recomandat să folosesc Mask Plus Gel seara și……. atât. În următoarea zi, am început să îmi schimb pielea de pe față ca un șarpe. Am crezut ca fondul de ten făcea asta, așa că am continuat. A doua zi, tenul arăta efectiv ars, descuamat și iritat. A fost ziua în care dermatologul mi-a recomandat atenție: apă termală și nimic altceva. Acela a fost momentul în care am spus stop și am preluat sarcina de a-mi vindeca singură tenul.

Având o colecție impresionantă de corticosteroizi în sertar, am apucat unul dintre ei și am aplicat din belșug, peste seară. Dimineață m-am trezit alt om. A doua zi, la fel, doar că de această dată m-am trezit și mai frumoasă. Superbă, mă minunam de ceea ce vedeam în oglindă: mi-am spus că am mai arătat astfel atunci când m-am născut, probabil.

best toner pixi beauty glow aha 5% roxi rose beauty blogger romania top timisoara

Una-două zile după, obrăjorii roșii ca de păpușă, ardeau. Ok, arătau extraordinar, dar de ce ardeau…? Desigur că, mândră de tenul meu, am ieșit afară și m-am bucurat de noua mea viață. În continuare, pielea a început să mi se ardă după urechi, descuamările să revină și totul în doar câteva zile. În acel moment a început cu adevărat călătoria mea în tot ceea ce aveam să descopăr că se numește „skincare”.

Am stat în fiecare moment din zi în care nu trebuia să merg la facultate, să dorm sau să mănânc, pe net, citind toate studiile recente despre cortizon, despre ierarhia potenței lor, despre acizi, substanțe active, despre… tot. În 6 luni de zile am devenit o enciclopedie și: mi-am vindecat tenul după ce împreună cu 3 dermatologi l-am distrus. Nu are rost să spun ce am învățat, pentru că nu mi-ar ajunge câteva zile să scriu un rezumat, ci vă spun că nu am avut o rutină de skincare. Nu am avut nevoie, însă gândul că ție nu ți se poate întâmpla, este unul înșelător. La fel de înșelător precum un ten uscat.

best toner pixi beauty glow aha 5% roxi rose beauty blogger romania top timisoara

Uscat înseamnă sensibil, fără barieră de protecție, uscat înseamnă și tendințe acneice fără ten gras și de aici o întreagă îmbârligătură. Am tratat toate efectele, dar abia peste un an am început să tratez cauza: tenul uscat și sensibil. Să știți un lucru, tenul se schimbă pe parcursul vieții în funcție de ceea ce trăim. Există ten perfect, trebuie doar să te dedici acestui scop întrutotul.

Uscat mai înseamnă și că nu poți folosi exfolianți BHA nici măcar în concentrație de 2%. Așa că m-am orientat spre exfolianții cu AHA în concentrații de pânâ la 7%. Am decis că este momentul să încerc acel toner de 100ml de la Pixi pe care îl tot țineam în dulap. În două zile de pișcături și reacții am renunțat la el. Pe atunci nu cunoșteam ideea de „purging”. După ce am reușit să îmi stabilizez bariera de protecție a pielii și să ridic cât de cât nivelul ei de hidratare, am decis că este cazul să reîncerc tonerul. De această dată, am descoperit pe sfântul Graal.

best toner pixi beauty glow aha 5% roxi rose beauty blogger romania top timisoara
best toner pixi beauty glow aha 5% roxi rose beauty blogger romania top timisoara

De peste un an jumătate, îl folosesc din două în două nopți, iar când nu îl aplic pe el, aplic un ser cu 10% Niacinamide. Când simt că niacinamidele sunt prea mult, folosesc zilnic tonerul de la Pixi, atenție, doar seara. Încă pișcă, mereu o va face cred, însă dimineața tenul este ca și nou. Eu nu folosesc dischete de bumbac, pentru că risipesc produs, ci torn câteva picături pe vârfurile degetelor și întind pe ten. O sticluță de 100ml ajunge pentru aproximativ 5 luni. Părerea mea, aceasta este.

best toner pixi beauty glow aha 5% roxi rose beauty blogger romania top timisoara

Și pentru că vreau ca și voi să testați minunatul toner cu 5% AHA de la Pixi Beauty, vreau să ofer 2 sticluțe de câte 100ml unor persoane norocoase. Astfel, împreună cu Pixi, lansez următorul

GIVEAWAY

! În primul rând, sincer, nu ar trebui să participe persoane cu tenul ultra-sensibil sau care suferă de afecțiuni de tip „răni-deschise”… pentru că vor arunca produsul !

În rest, oricine dorește să îl încerce cu adevărat este bine-venit! Ce trebuie să faci?

  • Lasă un comentariu la acest articol și la alte 2 articole la alegere de pe blog
  • Lasă un comentariu la următoarea postare pe Instagram https://www.instagram.com/p/B-zuYfKAgni/ (ca să știm că te-ai înscris). Atât.

Cu drag,

key2 romania Top bloggeri de beauty lifestyle Romania
%d bloggers like this: