La doar 2 ore jumătate depărtare de Timișoara stă așezată între munți o oază de liniște.
Nu am înțeles niciodată de ce oamenii călătoresc la munte pe timpul verii și probabil că nimeni nu va înțelege până nu experimentează. Am fost la munte vara când aveam 6 ani și de atunci nu am mai făcut asta, deși îmi amintesc cu drag experiența de atunci. Paul mi-a spus tot timpul să încercăm să mergem undeva în apropiere dar propunerile sale au rămas în van. Cununia noastră a avut loc prea târziu în vara că să ne putem lua un concediu lung după aceea și totodată prea devreme că să fim ultra ocupați la serviciu. O escapadă de weekend a fost așadar varianta câștigătoare. Văzusem de multe ori pe internet diverse reclame și articole despre Muntele Mic și dată fiind apropierea să față de Timișoara am decis că 2 nopți de cazare și un drum de doar 100km sună perfect.
Despre stilul meu de a călători v-am povestit de poate mult prea multe ori în articolele precedente și pe Stories: ador să mă bucur de experiențe noi dar nu fac rabat la confortul din cameră.
Cazarea perfectă pentru mine este cea ușor accesibilă cu mașina, care oferă o parcare facilă, ultra-mega-extra curată, cu mic dejun inclus și care să nu depășească 100€ pe noapte. Toate acestea la un loc creează ceea ce eu numesc un lux accesibil.
Montis este un complex nou format din hotel, restaurant și SPA, localizat fix în inima stațiunii Muntele Mic. Un hotel în care, oricât veți auzi că s-a investit, credeți-mă este puțin față de cât pare. N-am văzut de mult prea mult timp o construcție atât de perfect finisată și de frumos gândită. Mereu văd scafe imperfecte, rosturi inegale sau mobilă ieftină, așa că Montis a venit pentru mine că o gură de oxigen pentru turismul din România! 4 etaje de camere cu design contemporan modern, cu accente montane și cu toate cele necesare (și chiar mai mult), un restaurant interior spațios și o terasă Après-ski, o zonă SPA cu saună, zonă de masaj, jacuzzi, piscină interioară și personal cald, fac din Montis un loc care el prin excelență îți este suficient. Unde mai pui și priveliștea care te face să fii dependent de frumusețea naturii și infrastructura nouă de ski? Muntele Mic a trecut prin numeroase investiții masive în infrastructură: instalații de transport pe cablu, drumuri de acces și renovări/construiri de unități de cazare.
Din ceea ce colegele mele care locuiesc în zona mi-au povestit, cu puțin timp în urmă nu exista mai nimic. Nici măcar un drum bun. Sunt o persoană care crede în parteneriatul public privat și în progres, motiv pentru care mă bucur enorm când văd puse în valoare locații pe care mama natură ni le-a pus la dispoziție. Eu sunt un schior începător și dată fiind vârstă la care am început să schiez, cel mai probabil că așa voi și rămâne. Caut cu ardoare locații sigure și moderne unde să schiez fără griji și recunosc că înafara de Muntele Mic și încă două locații din România turismul montan românesc este (foarte) mort. Pentru noi cei din vest, Muntele Mic este astăzi stațiunea montană numărul 1 și mă bucur că îmi îndeplinește toate criteriile personale. Montis are încă o oferta extraordinară la tariful de cazare: prețuri reduse începând de la 330 lei/noapte în această perioadă.
Cu drag,