Cele mai sacre mituri, cele mai briliante idei sau cele mai mărețe fapte ale omenirii, au fost scrise pe o foaie sau gravate în piatră.

Una dintre primele mele pasiuni a fost scrisul…sau mâzgălitul oricărei foi pe care o prindeam. Așa că iată-mă acum, cu două agende pline la activ și una începută, cu o colecție vastă de caiete și carnețele cu coperți groase sau frumoase. Când eram mică, preferam niște caiete cu coperți strălucitoare decât o jucărie. În orice loc merg, fie că este un oraș nemaivizitat sau un mall, caut să îmi iau în primă instanță, un caiet, o mapă sau un carnețel. Ele păstrează cel mai bine amintirile, memoriile sau notițele importante. Și ce plăcere mai mare există decât să scrii câteva rânduri utile sau inspiraționale, pe o hârtie noua, la lumina soarelui, ca să poți vedea cerneala uscându-se?

DSC01788

Aproximativ 20 de caiete strânse în anul 2013 și începutul lui 2014. Fiecare dintre ele deține o poveste despre locul în care am fost.

DSC01790

DSC01792

Bufnițe, vulpițe, pisicuțe, tot felul de animale, coperți groase și foi calitative, coperți ușoare și foi albe, uneori chiar galbene pentru că așa cere designul. Mai mult decat o piesa nouă la colecție, orice achiziție aduce cu ea plăcerea de a purta o bucățică de stil în geantă, alături de un pix sau un creion personalizat.

???????????????????????????????

DSC01798

Am cunoscut persoane care consideră o copilărie să te afișezi cu astfel de…”bucați de artă” în facultate. Însă pentru mine asta înseamnă stil personal, înseamnă să-mi creez un ambient plăcut. Nu e așa?

DSC01813

DSC01799

DSC01800

Cel din imaginile de sus este unul dintre preferatele mele! Sunt curioasă, cine a fost persoana care a creat un asemenea design armonios?

Nu aleg tot timpul doar o copertă frumoasă. Uneori sunt atentă și la calitatea foii. De exemplu, caietul de la United Color of Beneton, firma ale căror rechizite respectă normele mele calitative.

unit

Uneori cumpăr caiete…puțin ciudate. De exemplu acesta, jumătate dictando, jumătate matematică, care se deschide din mijloc. Dacă alegi coperțile crem, ai un caiet cu linii orizontale, iar dacă alegi coperțile verzi, formezi unul cu pătrățele. L-am achiziționat în Padova, Italia.

multiDesigur, mândră sunt și de agenda mea. O agendă completă din punct de vedere organizațional, cu coperți moi, umplute, cartonate la margini. Cumpărată în Viena, dintr-un magazin central.

ag

Și pentru că ambientul creator este și el important, în această dimineață am revizuit programul în sufrageria însorită, pe o măsuță restaurată, din lemn masiv, alături de o ceașcă de ceai și câteva lumânări.

ag2

Nu îti neglija nici un colțisor de viață. E prea scurtă ca să fie plictisitoare. Nici măcar foaia pe care îți scrii gândurile…

Les cahiers… Une partie de notre vie.