Mulți spun că iarna este conservatoare. Ei spun că la ordinea zilei sunt statul în casă, vizionatul filmelor, prea puțin sport și mult prea puțină distracție. Eu spun că iarna e plină de evenimente… 

Încerc mereu să fac din fiecare eveniment o amintire memorabilă. Cum? Dându-mi silința pentru fiecare detaliu, iar printre cele mai importante detalii se găsește aspectul personal. Piesa de bază a unei apariții “wow” este partea de make up. Am selectat 4 dintre cele mai reprezentative situații de make up în care te poți afla, iar ca și suport, fiecare este urmată de un colaj al produselor cosmetice recomandate pentru a ajunge la acel rezultat.

1. First part of the day. Be natural!

1

Dacă din cauză că te-ai trezit prea târziu simți că vei întârzia la cursuri și ai de ales între cafeaua ta sau 5 minute alocate aspectului fizic, fă alegerea cea din urmă. Cafeaua o poți cumpăra pe drum, dar impresia lăsată de tine nearanjată nu o mai poți schimba. Pentru prima parte a zilei alege un machiaj ușor.

Natural

Gaze, poluare, praf. Toate intră în contact cu tenul nostru. Pentru protejarea lui am ales Stay Matte de la Rimmel London. Acoperă perfect porii, rezistă mult și are un aspect mat. De ce mat? Pentru că la lumina zilei se văd toate imperfecțiunile pielii, iar această pudră le ascunde impecabil. Un ruj cremos ( MAC Tropical Taboo Luxe Naturale Mineralize Rich Lipstick), o mascara definitoare (One-by-One de la Maybelline) și un eyeliner aplicat subțire (AVON Perfect Wear), garantează și ele un make up natural de zi. Fardurile de pleoape nu sunt necesare acestui tip de machiaj dar pentru zilele cu inspirație recomand textura fină a celor de la e.l.f. .

2. Second part of the day. Late pink.

Dacă serviciul la birou sau cursurile încep mai târziu și de obicei te prinde și noaptea alergând printre hârtii, un look simply-pink iți garantează aspectul fresh-elegant. Pentru după-amiezi târzii, recomand accesoriile de mărime medie iar imbrăcămintea cu croială simplă.

page

Pentru buze am ales Rimmel London -Moisture Renew Lipstick nuanța Lets-Get-Naked. Este una dintre nuanțele mele preferate și se potrivește perfect cu nuanța de vernil a unui creion de ochi L’Oreal Studio Secrets Professional High Definition – Green, folosit în partea de jos a ochilor. Deși nu se găsește înca în toate magazinele de la noi, am încercat o mascara Scandaleyes lycra flex, de la Rimmel London. Ca și element departajant de machiajul neutru recomand un blush tip pudră și nu cremos. Fardurile de pleoape pot fi alese cu textură cremoasă însa eu rămân la cele uscate. Cele de la Miss Cop sunt persistente iar ambalajul compact iți permite ușor sa le iei după tine prin oraș.

Office

3. Night out. Expression.

Este vineri seară. Să mă culc devreme sau să…colind orașul în măreția lui, noaptea? Clubul poate fi o alegere inspirată când dorești să ieși în oraș cu prietenii sau doar cu fetele. Lumina este slabă, sunetul este puternic… Ca să spui două cuvinte ești nevoită să vorbești tare iar detaliile de pe rochia ta nu se observă. Deci, vei fi remarcată doar vizual. De aceea, iți poți permite să folosești toate culorile pe care în mod normal le eviți ziua. De exemplu, la o rochie simplă și neagră adaugă o picatură de albastru electric!

clbu

Un make up care nu rămâne trecut cu vederea este format din 2 piese foarte importante: ochii și buzele. Pentru ochi recomand pigmenții sau fardurile concentrate. Poți încerca Moonshadow Trio Eyeshadows de la Sephora pentru un efect strălucitor. Când vine vorba de gene lungi poți alege între mascara sau gene false. Având în vedere lumina slabă, Extra Wow Lash de la Rimmel London este alegerea perfectă. Am ales-o pentru că, deși încarcă genele, nu le lipește una de cealaltă. Aera Teint Pure de la Vichy acoperă porii pentru ca fumul de tigară și alte elemente nocive să nu poată pătrunde în tenul tău. Totuși, lasă pielea să respire și textura sa este ușoară. Pentru că am spus că te poți juca cu culorile dupa bunul plac, pentru buze optez pentru nuanțele “plum”  ale rujurilor de la Sephora sau ale contururilor de buze din gama Exaggerate de la Rimmel London.

xpresion

4. Special Events. Combine!

Iarna te poți machia în voie pentru că nu este cald afară iar culorile rezistă și nu se întind. Așa că…profită de paleta ta vastă de culori și acordă-ți frâu liber la combinații. Pentru petreceri de firmă, aniversări, zile onomastice sau chiar majorate, iți propun următoarea combinație: fard de pleoape viu-colorat iar celelalte elemente să fie de bază.

ii

Recomandare: Eyeliner negru aplicat de tip cat-eyes, gene false piece-by-piece (Sephora), BB cream (Dream Fresh de la Maybelline) pentru aspectul plin de viață, iar pentru buze o culoare pink-peach semi-trasparentă și puțin glitter de la Maybelline, Color Sensational High Shine – fruit punch. Fardul de pleoape este vedeta acestui tip de make up și il recomand în culori tari. Textura poate fi fie cremoasă, fie ușoară. Una dintre cele mai practice palete mi se pare cea cu 100 de culori de la e.l.f. #71605.

Event

Orice tip de make up alegi, coafura nu trebuie neglijată. Fie că aplici un ser reparator pe vârfuri înainte de plecare, sau alegi să-l periezi și să-l prinzi intr-o “pony-tail”, fură-ți câteva momente și nu neglija aspectul său. Aspectul tău curat și hainele îngrijite sunt esențiale în oglindirea personalității tale…machiajul însă, te definește.