Impresionezi cu adevărat printr-un singur atribut.

prin stil.

Am ajuns într-un punct în care am ales mai puțin, dar m-am ales cu mai mult. Pentru viitor.

Am trecut și eu, la fel ca multe alte (aproape toate) persoane, printr-o perioadă în adolescență în care credeam că „tot ce zboară se mănâncă”. Printr-o perioadă în care, pentru a ieși în evidență, adăugam în loc să găsesc un echilibru. Mă refer strict la îmbrăcăminte și la frumusețe aici.
Credeam că orice fel de privire atrasă pe stradă îmi va ridica ego-ul și-l va propulsa către acel loc unde îi este cald și bine. Dar am realizat cu timpul, așa cum este natural să fie, că deși orice privire este susceptibilă să ne mângăie egocentrismul, nu orice privire ne poartă stimă și respect. Realizez acum, scriind, că „orice privire” și „respect” sunt aproape… total opuse. Realizez că în ziua de astăzi „modă” vedem peste tot, dar stil… mai rar. Prin dorința oamenilor (extrem de mediatizată) de a deveni „altfel”, au ajuns să devină toți la fel. La fel de haotici, angrenați în lucruri vremelnice. Și multe.

Am ajuns să am sute de haine multicolore lipsite de noimă, zeci de perechi de pantofi purtați o singură dată și zeci de accesorii asemenea. Apoi, în urmă cu 10 ani, cam așa, mi-am cumpărat prima pereche de pantofi din piele neagră. Stiletto erau. M-am luptat cu mine însămi să-i aleg pe aceia și nu pe cei fucsia, deși din ultimul tip mai aveam câteva perechi. Am purtat de atunci pantofii negri zilnic. Ca prin minune, mergeau la orice. Sunt ironică. Normal că mergeau la orice. Aveau ce toată garderoba mea nu avea: stil. Din acea zi, încetul cu încetul, garderoba mea a început să se îmbogățească, deși aruncam și donam haine după haine. Astăzi, camera mea cu haine este aerisită, liberă de orice decizie greșită, plină de piese vestimentare și accesorii calitative, utile și apte să îmi susțină imaginea acum și în viitor.

Am câteva piese viu colorate, dar calitative, majoritatea rochii și bluze. Apoi, 1/3 haine pentru jumătatea de sus a corpului albe, nude sau pastelate. 1/3 sunt haine pentru cea de-a doua jumătate a corpului, pantaloni și fuste închise la culoare. Ultima treime o reprezintă accesoriile: Pantofi din piele, genți, borsete, rucsacuri din piele și bijuterii Swarovski. Nimic scump, toate accesibile ca preț sau chiar de nerefuzat. Pe lângă preț, toate aceste piese din garderoba mea, mai au un atribut comun: sunt calitative. Fericirea mea nu stă în obiecte materiale, dar imaginea mea, oricât aș căuta argumente că nu este așa, stă. Haina nu-l face pe om, v-am mai spus, dar în ziua de astăzi îl reprezintă. Când stau de vorbă cu un om, vreau să vadă că lucrurile superficiale sau cele scumpe, n-au puteri asupra mea. Vreau să vadă în mine o persoană care pune preț pe înfățișare, dar și pe substanță, care poartă aceleași haine prin rotație pentru că este capabilă să le îngrijească și pentru că, la rândul lor, acestea îmi permit să le utilizez astfel. Iar dacă până aici v-am buimăcit destul, am să trec la exemple concrete.

Am câteva genți (genți, poșete, ghizdane, borsete, clutch-uri), dar toate sunt neutre în raport cu hainele din garderobă. Nu neapărat în termeni de culoare, cât în termeni de universalitate: le pot purta cu orice. De câteva zile mi-am îmbogățit colecția cu 3 astfel de accesorii pentru că aveam nevoie de ele. Eu n-am să investesc niciodată o avere în produsele scumpe, dar am să investesc fără să mă gândesc de două ori atunci când calitatea are prețul corespunzător. Le-am luat de pe Jolize.ro, magazinul online care pune la dispoziția persoanelor care se identifică cu mine, mânate de dorința de investi în accesorii „pe viață”, o gamă foarte largă de genți, rucsacuri, borsete și alte accesorii de acest fel, din piele sau nu. Eu, pentru o diferență mică de preț, am ales ca cele 3 accesorii să fie din piele. Pielea se poate obține astăzi, contrar tuturor credințelor ultra-mediatizate, sustenabil. Este de viitor să investești 50€ într-o geantă din piele sau piele ecologică (după preferințe) pe care o vei folosi ani și ani, decât să investești câte 20-50€ pentru fiecare accesoriu luat la repezeală.

SĂ vorbim despre bani și ce reprezintă aceștia.

Bani vs. Calitate

Am trăit mulți ani în minciună și am crezut cu sfințenie mitul „calitatea costă”. În acest moment am scris câteva cuvinte care nu se pretează pentru un blog atât de muncit cum este al meu, dar le-am șters. Afirmația este total și profund falsă, nu mai am alte cuvinte elevate pentru a o descrie astfel. Mi-am umplut garderoba de obiecte inutile și ieftine (în sensul greșit și negativ al cuvântului) ani de zile, crezând în ceea ce auzeam de la persoane neavizate. Am înțeles, am învățat și am spus mai departe, de fiecare dată când am avut ocazia: calitatea este obiectivă: o simți, o vezi și o poți aprecia prin propriile simțuri. Banii nu reprezintă valoarea unui produs, ci a drumului său, de la fabrică, la tine, prin tot ceea ce poate presupune acest drum. Deseori, drumul nu este altceva decât o augmentare a unui brand popular printre cei care nu știu ce este calitatea, sau cheltuieli excesive de marketing și alte cele. Să vă spun iarăși, prin exemple: Am pantofi munciți de o familie din Grecia, de cea mai înaltă calitate, pentru care am dat 30€. Am noile mele genți de la Jolize.ro, care valorează până în 50€ fiecare, din cea mai fină piele pe care am văzut-o vreodată, cu cel mai stilat design, venite direct din Italia și care nu se compară cu nimic din ceea ce am folosit până acum. Te-am obișnuit să-ți spun adevărul și să-ți scriu doar despre ceea ce îți recomand cu ochii închiși, iar acest pont nu face excepție. Aș vrea să mă vezi pe stradă, pe mine, cea pe care o cunoști de pe blog sau Instagram și să vezi că, zilnic, îmi port colaborările din cap până în picioare, la propriu. Pentru că îmi sunt utile și pentru că le aleg rațional, astfel încât să poți și tu să fii la fel de mulțumit ca mine, atunci când decizi să te încrezi în ceea ce eu îți transmit. Mai jos, îți povestesc despre cele 3 accesorii pe care în 2 săptămâni, le-am purtat până la refuz și ani de zile o voi face asemenea. P.S. îi găsești pe cei de la Jolize.ro pe următoarele rețele:

Din toată varietatea

eu am ales

Ceva pentru zi de zi
Sunt jurist și iubesc economia. Ai văzut tu om de afaceri fără o geantă pe sufletul său, aceeași mereu? Eu nu. Geanta piele dama ieftina femei ecologica calitate pret neagra
Ceva pentru ocazii sportive
Deși multora dintre urmăritori le este greu să își imaginezi o Roxi Rose în trening, să știți că mie chiar îmi place să mă îmbrac sportiv din când în când. În astfel de momente, vă garantez că geanta office nu se potrivește, ci locul ei ar trebui să fie luat de un ghiozdan. Eu am ales unul mediu, nici prea prea, nici foarte foarte, din piele. Ghiozdan piele dama ieftina femei ecologica calitate pret negru
Ceva pentru fiecare ocazie specială
Când spun ocazie specială mă refer la nunți, dar și la apusul acela frumos de soare, în admirarea căruia mănânc cu Paul o înghețată cu 1 leu de la Mc. Borseta piele dama ieftina femei ecologica calitate pret roz

Galerie. Click pe imagini pentru link.

Explorează!

Sper că ți-am fost de ajutor și poate, cine știe, au mai trecut și alții prin învățăturile pe care le-am acumulat și eu. Propun să alegem să investim în persoana noastră în mod rațional, cu cap. Și cu bun-gust.

Cu drag,

key2 romania Top bloggeri de beauty lifestyle Romania
%d bloggers like this: