hb

ght

Se gândea mai erau câteva zile până anul avea se termine, apoi, urma o ia de la capăt. Pe pat, erau câteva haine împrăştiate şi printre ele, hârtii, proiecte şi cadourile primite de Crăciun. Se gândea ar fi trebuit le fotografieze şi ar fi trebuit scrie un capitol pilot pentru 2015, cu rezoluţiile pentru noul an.

În mai puţin de o oră, cerul se întunecase. Totodată, se făcuse frig. Lângă pat erau o pereche de ghete de interior, albe, şi o eşarfă. Ridicase eșarfa şi o întinse lângă celelalte haine de pe pat. Se încălțase şi coborâse scările, în drum spre bucătărie. Era răcoare, motiv pentru care hotărâse îşi facă o cafea cum nu a mai băut de mult. 2 linguriţe de ness şi două de zahăr cristal, picurase puţină apă peste şi începuse amestece rapid, până conţinutul devenea cremos şi consistent. Era unul dintre momentele ei preferate de gândire. În timp ce amesteca, se gândea la programul din ziua respectivă sau privea pur şi simplu pe fereastră, până ce gândurile îi încetineau mâinile şi i le opreau. De această dată însă, nu mai amestecase cafeaua deloc, oprindu-se când observase ceva pe fereastra din spatele grădinii. Fulgi. Spre surprinderea ei, nu se topeau. Atingeau uşor iarba bătrână şi spinii trandafirilor şi nu se topeau. Peste ei alţii şi alţii… Avea oare continue sau avea se oprească după ce se risipeau norii subţiri?

Anul acesta nu simţise fiorii Crăciunului înaintea sărbătorii, poate din cauza fusese ocupată. Era frumos afară, pentru ningea. Atât. Luânduşi cafeaua şi câteva praline F. Rocher, urcase scările şi se cuibări lângă calorifer. Vroia citească ceva pe internet, piardă vremea cum nu o mai făcuse de foarte mult timp, avea nevoie de ea şi de gândurile ei la un loc. Nu dorea decât bifeze inimioare pe pânzele ei de pe WeHeartIt.

Zgomote au început se audă când se ridicase de pe covor şi se uită pe geamul îngust. Începuse bată vântul şi dirijeze haotic fulgii de zăpadă prin văzduh. I se făcute pielea de găină. Era tristă, fericită sau melancolică, era în spiritul sărbătorilor de iarnă, simţind emoţie şi linişte, sentimente târzii, în a patra zi de Crăciun. Vântul încă vuia pe la colţul casei când îşi luase laptopul de pe biroul plin de slipici, pentru împachetase ieri un cadou pentru S. şi-i atașase o felicitare micuţa şi argintie. Era drăguţ, de parcă fulgii intraseră şi în casă, pe biroul ei, de parcă îl ornaseră doar pentru ea. Nu mai ascultase demult melodii de Crăciun, deşi îşi dorea. Dar nu dorea le asculte singură, iar când nu era singură, parcă timpul se comprima făcând-o uite de micile plăceri. Atunci, se urcase în patul înalt şi pufos, de unde îşi amintea de Ajunul Crăciunului. Trecuse treptele casei lui, cu el de braţ. Era puţin îngândurată. Se aşezaseră amândoi la masă şi luaseră cină. Din când în când însă, se auzea vânt, adiere, briză, sau viscol, cel puţin aşa păreaDupă masă, au urcat la etaj când, au trecut pe lângă o uşă de sticlă, încuiată cu cheia. La îmbierea lui, ea descuiase uşa. Era înlemnită! Deoparte şi de cealaltă a încăperii erau lumânări luminescente, în centrul camerei, un om de zăpadă din“cristale de gheaţă“, în faţă, sub velux, un pled călduros cu câteva obiecte pe el. În partea stângă, un pinguin micuţ ce lumina intermitentent, iar în spatele ei, lângă intrare, bătea vântul. Acel vânt ce vuia de zor funcţiona cu bluetooth, fiind dirijat de pe o tabletă. Părea traversa crepuscule dar defapt traversa waţi, printr-o boxă albastră de buzunar. Un om de zapadă dingheaţă“, un vânt îngheţat asurzitor, duzine de lumânări calde şi frig…foarte frig. Velux-ul din încăpere era deschis, lăsând gerul inunde camera şi pe ea creadă era undeva departe, undeva doar ea şi cu el, într-o atmosferă de basm. El o atinse pe umăr când ea începuse viseze adânc, îndrumând-o spre pled. Se sprijinise de o treaptă când descoperise o căciulă de Moş Crăciun suspendată sub geam şi un sul aspru de papirus lângă obiectele atent organizate pe pătura maronie. Dragă R., Nu am reuşit găsesc hornul casei, aşa am lăsat cadoul tău aici. Cu drag, Moş Crăciun. Decembrie 2014.” Nu-şi putea reveni. Se simţea tulburată sufleteşte, se simţea, surprinsă, toate sentimentele amestecate în ea. El o privea atent, întinzându-i plasa de hârtie de pe pătura din faţa ei, pentru ea părea fi uitat, gândinduse la tot ce văzuse. Printre ambalaje, o cutiuţă atent împachetată.

Refăcuse toată întâmplarea în mintea ei, gândinduse la detalii, la surpriză dar mai ales, la el. Ridicase privirea spre geam. Ningea abundent. Se formase un strat vivid de zăpadă pe balustrada balconului, aşa cum observase din patul în care stătea şi medita. Timplul trecuse prea repede în acea zi. Avusese timp doar de câteva fotografii, care aveau înglobeze outfitul ei de întâmpinare a primei zăpezi, o ţinută groasă, warm&cozy pentru plimbarea lungă ce avea o facă în noapte. În acea seară, cerul era ca un vin burgund în noaptea de Revelion. Se imagina purtând o rochie albă sequin ţinând paharul de vin, strâns în mâna. Zăpada strălucea sub picioarele lor, aşa cum păşeau ei cu vântul în spate. Strălucea un alb orbitor, într-o noapte clară, roşie şi trează… De mult timp, nu mai simţise atâta energie în mrejele nopţii târzii de peste oraş. Simţise sentimentele de Crăciun şi de Revelion, ambele în aceiaşi zi, lângă el, singurul care o mai aducea cu picioarele pe pământ. Cum putea fi lucidă, când primele melodii de sezon le ascultase cu el în maşină, în timp ce traversau oraşul? Avea emoţii.

DSC03469 DSC03470 DSC03477 DSC03479 DSC03478 DSC03481 DSC03517 DSC03530 DSC03534 DSC03533 DSC03524 DSC03523 DSC03513 DSC03511 DSC03510 DSC03509 DSC03508 DSC03499 DSC03497 DSC03504 DSC03484 DSC03483 DSC03476 DSC03489 DSC03550 DSC03502 DSC03539 DSC03549 DSC03548 DSC03542 DSC03545As you can see, this is a teaser for a big article in January. Stay tunned!

def ghthk

 

key2 romania Top bloggeri de beauty lifestyle Romania
%d bloggers like this: