BlackBerry Key2: Love at first sight.

About BlackBerry.

Prin jurul anului 2011 am început să fiu preocupată de propriul telefon mobil și să fiu interesată de caracteristicile unui astfel de dispozitiv mobil. Știam ce îmi doream, deși niciodată nu am avut ”acel ceva”. Îmi doream ceva cu o tastatură, ceva touchscreen și totodată ceva diferit de ceea ce aveau restul. Așa s-a făcut că un domn foarte amabil de la magazinul rețelei de telefonie la care mă aflam la vremea aceea mi-a recomandat un BlackBerry Torch. A fost dragoste la prima vedere, a fost… începutul unei obsesii.

BlackBerry Torch avea pe vremea aceea un abonament special de internet pentru serviciile BlackBerry și trebuia plătit extra, dar combinația dintre touchscreen și qwerty a făcut ca efortul financiar de la acea vreme să merite.

N-a durat mult și un nou telefon BlackBerry a apărut pe piață, de această dată înglobând toate funcționalitățile noii generații de telefoane mobile: un touch extrem de sensibil, un sistem de operare ultra-stabil și acces la marile aplicații din lume prin Amazon Store.

Peste alți ani, mi-am cumpărat din banii proprii ceea ce mi-am dorit din primul moment în care l-am văzut: un Priv. BlackBerry Priv a fost unul dintre primele telefoane BB cu sistem de operare Android și care îmbina tipicitatea telefoanelor qwerty ale BlackBerry cu noutățile de pe piață în cel mai echilibrat mod posibil.

Doi ani mai târziu, vă scriu cu drag de pe noul meu BlackBerry Key2.

An Icon Reborn.

” The most intelligent keyboard ever, and a battery that lasts up to 2 days, all on the new BlackBerry®KEY2, powered by Android.”

Așa descriu cei de la Blackberry acest dispozitiv în doar o propoziție, dar dacă mă întrebați pe mine, nu cred că îmi ajunge acest articol…

Când scoți un BlackBerry din buzunar, toată lumea se întoarce și se uită la tine: Sunt acele 7 mici forme de pe spatele acestui telefon care au făcut ca oricine să știe ce ai tu în mână: un simbol. Un simbol al oamenilor ”serioși”, sofisticați și responsabili, un simbol al mediului de afaceri și al oamenilor care cred în ei înșiși. BlackBerry este mai mult decât un brand de renume, este un brand istoric, un brand care continuă să îți păstreze identitatea și totuși să țină pasul cu evoluția vieții de zi cu zi. key Two este apogeul din prezent care își propune să demonstreze toate cele relatate mai sus, iar eu sunt aici să vă povestesc experiența mea cu el.

What’s Key2?

Key2 sau Key Two este ultimul telefon BlackBerry apărut pe piață, cu 2 luni în urmă și care este flagship-ul marelui brand. Este dispozitivul mobil cel mai securizat din lume și care vine în întâmpinarea entuziaștilor din lumea business și office. Desigur, oricine își poate achiziționa un Key2, dar numai câțiva se vor identifica cu reputația pe care un astfel de telefon o oferă dar o și pretinde în schimb.

Telefonul acesta este iconic, pentru că vine ca un simbol al evoluției a tot ceea ce înseamnă BlackBerry dar în același timp, vine să mulțumească așteptările oamenilor de afaceri din ziua de astăzi.

Dacă apeși pe buton, poți afla mai multe despre acest telefon de pe pagina sa oficială, dar dacă vrei să auzi o părere subiectivă despre acest dispozitiv, te invit să citești acest articol în continuare.

Let’s start with the main specs:

Unul dintre cele mai importante aspecte este cel legat de aspectul său „masculin” și simplist. Îl ador, pur și simplu, iar acum BlackBerry vine manufacturat din materiale mai rezistente și mai ușoare totodată, ca să ofere utilizatorilor finali cea mai confortabilă și mai plăcută experiență cu un telefon mobil.

Ecran: 4 inch jumătate de sticlă Gorilla Glass, rezistentă la impact.

Ramă / Margini de aluminiu de generația a 7-a.

Spate cu textură în formă de diamant anti-alunecare.

Încarcă mai puțin. Folosește mai mult. Acesta este sloganul după care pare că s-au ghidat creatorii lui Key2: productivitate de durată, obținută rapid! Key Two deține o baterie care rezistă până la 2 zile și care se încarcă mai repede decât majoritatea dispozitivelor mobile disponibile pe piață.
Pe tastatura dispozitivului găsim noua tastă Speed Key, care face posibilă comutarea între aplicații extrem de ușoară, pentru un plus de productivitate. Nu trebuie să te reîntorci la ecranul principal, ci doar să folosești tasta-scurtătură pentru a naviga rapid exact acolo unde dorești. Pe lângă Speed Key, BlackBerry are cea mai complexă și mai intuitivă tastatură dintre toate: Poți glisa pe ea pentru a șterge, pentru a „arunca” în sus cuvintele potrivite sau pur și simplu poți da scroll pe întreg ecranul telefonului doar atingând tastatura extrem de sensibilă.
Noile camere de pe Key2 conlucrează pentru o calitate atât de bună a imaginii încât este greu să deslușești o fotografie profesională de una făcută cu telefonul mobil. Sincer. Toate close-up-urile mele recente sunt realizate cu acest telefon, pentru pur și simplu ador efectul său de Bokeh… este departe de cuvinte. Lumina naturală în combinație cu setările potrivite, fac din Key2 cea mai la-îndemână cameră foto profesională. Telefonul are incorporată tehnologia Optical Super Zoom și modul portret, pe lângă multe alte funcționalități cheie.

I love it because..

It gives me confidence.

Mă face mândră, căci nu oricine optează pentru un Key2, când este atât de ușor să te lași influențat de mase. Nu oricine prioritizează productivitatea în detrimentul jocurilor video și a timpului pierdut spre exemplu.

It makes me be productive.

Multitudinea de aplicații pentru productivitate cu care vine echipat acest dispozitiv poate face un om eficient din oricine… BlackBerry HUB este cea mai utilă aplicație care se găsește pe un BB și care nu te lasă să îți lași target-urile nerealizate.

I have my professional macro camera in my pocket.

Ca blogger, este vital să pot realiza fotografii profesionale oricând și cu maximă ușurință. Key2 are camera care face posibilă existența „selfie-ului” perfect sau a macro-ului cu fundal cremos.

It give me the best typing experience ever.

Nici un alt telefon de pe piață nu are și nu va avea o astfel de tastatură intuitivă precum Key2. Este pur ți simplu la alt nivel, unde alte branduri doar visează să ajungă.

Oh, and something more…

Key2 poartă cel mai sigur mod de a bloca ecranul: Este vorba de obsesia mea: parola prin imagine și număr. Pentru necunoscători, este ceva ce nu se mai găsește la alte telefoane și care te ajută să fii sigur că nici o privire curioasă nu va răscoli prin micile tale secrete. Dar despre asta, vorbim mai multe în partea următoare din seria My BlackBerry Journey. Stay tuned!

2011

BlackBerry Torch

2013

BlackBerry Z10

2016

BlackBerry Priv

2018

BlackBerry Key2