UPDATE FROM MY TRIPADVISOR:

I visited this place three times. Everything was ok but not splendid. Third time was the terrible one! The food was simply OLD, expired. When I asked to see someone, it came a person with a huge smile on its face and said that the food was actually good. It was not, believe me! I was in at least a hundred restaurants, I’m a “foodie” as they say, BUT this is the worst! I had two “good-posts” about them on my blog but I updated them so the people can be prevented of the horrible staff!

Ce este de fapt stilul? O încărcătură de obiceiuri şi preferinţe

1. zhu-faded     

(De obicei nu ascult deep-house, dar influența minimal din negativ… mă unge pe suflet)

Prejudecăţile ne opresc de multe ori facem ce ne-am dori facem cu adevărat. Mie îmi place avânt într-o oportunitate, influenţez lucrurile decurgă aşa cum vrea eu o facă, iar, dacă intervin probleme, le rezolv atunci. Nu îmi place privesc partea goală a paharului la început, ci din contră.

Stilul de viaţă nu este altceva decât o încărcătură de obiceiuri şi de preferinţe cu care ne înconjurăm. Odată cu naşterea personalității noastre se nasc şi preferinţele noastre.Aşa , pe parcusrul vieții tindem ne înconjurăm de lucruri care ne plac sau ne fascinează.

Îmi aduc aminte de cum eram acum câţiva ani. trezeam dimineaţă, beam un pahar de lapte cald şi aşteptam prânzul şi cina unde mâncam pe săturate. Nu puteam mănânc dimineaţaTotuşi, într-o zi mi-am pus în cap schimb acest obicei. Şi am reuşit. Mi-a fost greu la început, simţeam abia puteam deschid gura dimineaţa muşc din felia de pâine. A durat ceva timp până m-am obişnuit cu rutina micului dejun. Iar acum, nu concep existența unei zile fără masa de dimineață. Acum, abia aştept trezesc pe la 8-9 şi îmi savurez micul dejun, fie el sărat sau dulce. La fel şi cu poţiunea aceea neagră, cafeaua. Nu suportam gustul ei acum ceva timp. Însă, odată cu învăţatul pentru bacalaureat, am descoperit gustul “laptelui cu cafea.” Încetul cu încetul, am început fiu nedespărţită de “cafeaua cu lapte.”

Micul dejun e un obicei sănătos, iar pentru mine, un prilej pentru definirea stilului propriu. Vineri dimieață, după cursul de la 8-10, am mers împreună cu Ştefan ne relaxăm la un mic dejun savurat pe o vreme frumoasă de toamnă caldăşi m-a surprins, din nou. Am mers la Restaurant Sky Casa del Sole. După ce am parcat maşina în parcarea mare din faţa finanţelor, am străbătut complexul business din piața 700, în plimbare. Fascinant vezi lumea în rutina ei de dimineaţă, alergând, dând telefoane, rezolvând probleme. Urcăm la ultimul etaj cu liftul şi ajungem în holul restaurantului. Nimeni. Linişte şi o atmosferă relaxantă. Se auzea uşor, o melodie lentă pe fundal. Un ospătar politicos, ne îndeamnă pe terasă, la soare. Ne pregătise o măsuţă exact în colţul terasei, un loc numai pentru noi. Ne aşezăm şi ni se aduce meniul pentru dimineaţă care conţinea numai 4 feluri de mic dejun. Preţurile sunt foarte acceptabile, între 15 şi 28 de lei pentru un meniu complet. Eu? De obicei mănânc dulce dimineaţa, dar imediat simt nevoia şi de sărat. Deci, prioritar pentru mine era Meniul American Breakfast.

IMG_20141010_105714IMG_20141010_105719American Breakfast este compus din clătite americane (American Pancakes), Scrambled eggs (românii le traduc în multe feluri ca Gaigană sau Papară) şi pâine toast. La alegere, meniul vine însoţit de o cafea sau de un fresh de portocale.

Ştefan era puţin indecis dar a optat pentru cel mai complex meniu, English Full Breakfast.

IMG_20141010_105710

English Full Breakfast este format din Scrambled eggs, roşii la cuptor, ciuperci la cuptor, cârnăcior semi-picant de casă, Kaiser prajt şi pâine toast. La fel, vine însoţit de o cafea sau un fresh.
Micul nostru dejun, a fost mai mult decât o masă. A fost un mini city-break. Terasa Sky fiind situată pe cea mai înaltă clădire din zonă, are o privelişte minunată. De unde stăteam noi, se vedea tot oraşul în forfota lui de dimineaţă, încât puteai simţi energia Timişoarei şi a oamenilor harnici şi muncitori. Stând pe scaun, prindeam enegie pentru întreaga zi, deveneam inspiraţi. Cerul albastru şi clădirile care zgâriau orizontul formeau o imagine foarte frumoasăCopacii au început îngălbenească deja, şi ştim şi noi, Timișoara e plină de copaci. De sus, se vedeau pâlcuri de vegetaţie verzi sau ruginii printre clădirile mici şi mari

Da, recomand mergeţi şi voi luaţi micul dejun în acest loc frumos, obligatoriu, pe terasă

IMG_20141010_104108 IMG_20141010_104007 IMG_20141010_103958 IMG_20141010_103946 IMG_20141010_103934 IMG_20141010_104111

Sper v-a plăcut povestea noastră matinală şi invit citiţi zilele următoare un articol în care voi scrie despre desertul nocturn savurat în acelaşi loc frumos, un articol scurt despre nouvelle-cuisine.

semnatura

%d bloggers like this: