Salutări ?

Astăzi vă „prezint” părerea mea despre filmul Star Wars – Ultimii Jedi, în prezent în Premieră la Cinema City.

1. Play aici:

2. Am fost invitată la film săptămâna trecută și de atunci mă tot gândesc cum să transpun ideile din capul meu legate de acest film… Și cred că cel mai ușor și mai concis, le pot expune printr-o listă:

  • Mi-a plăcut acest film prin prisma branding-ului din spatele său. Când te duci la un astfel de film „simți” presiunea branding-ului și o faci în principal datorită numelui său cu greutate. Eram la bar, așteptam să intru la film în sala IMAX, cu tata lângă mine fiind, iar în dreapta și stânga noastră erau oameni îmbrăcați în haine inscripționate cu Star Wars, erau oameni care discutau nu despre diverse, ci despre filmul care urma a fi vizionat.
  • Mi-a plăcut ideea filmului. Care este acesta? Achiesez ideii de „tribut”. Nu sunt fan Star Wars, m-am născut prea târziu ca să fiu, însă pot să apreciez o „operă”, indiferent de tipul ei, din punct de vedere obiectiv, atunci când situația o cere. Oricine poate fi un critic de artă, pentru că oricine are dreptul la propria opinie, atât timp cât este capabil să accepte că există înafară de el, alți oameni cu alte păreri. Revenind, consider că acest al optulea film din seria SW, este un tribut pentru actorii săi fideli, iconici și totodată un film care să deschidă calea noilor actori pentru noi filme. Adică: Știm că la prea puțin timp după premiera Star Wars – Rogue One de anul trecut, Carrie Fisher (prințesa Leia din toate filmele) a decedat. Totuși, în Iunie-Iulie 2016 se încheiaseră deja filmările pentru episodul 8, adică filmul de față. Rezultă așadar, că Ultimii Jedi este ultimul film complet din cariera actriței Carrie, film care îi complimentează adevărata vârstă. Totodată, în acest film apare și Mark Hamill (Luke Skywalker în toate filmele) care joacă și el în concordantă cu vârsta sa reală. Ce frumos! O armonie perfectă între realitate, timp și fidelitate! Atât din partea actorilor cât și din partea creatorilor!
  • Adam Driver… joacă rolul lui Kylo Ren și este din punctul meu de vedere un star „nou” în culmea carierei sale. Mi-a plăcut, m-a lăsat cu un gust foarte foarte melancolic… mi se pare că a reușit să transmită toate trăirile personajului într-un mod cât se poate de potrivit: toate incertitudinile pe care personajul ar fi trebuit să le simtă, le-am simțit, am empatizat cu el.
  • Din punct de vedere artistic, am iubit Star Wars – Rogue One, nu acest film, deoarece acesta mi s-a părut mult prea previzibil. Dar dacă este să vorbim despre „motivele” filmului, acesta prevalează detașat, prin prisma celor prezentate mai sus. În acest film am găsit câteva scene de-a dreptul hilare! Folosesc cuvântul hilar într-un mod care să exprime amuzament, deoarece am râs sănătos la unele faze din film! Per total, în final, vă recomand garantat să vedeți filmul, pentru că merită datorită încărcăturii sale „istorice” și viziunii sale către viitor.

Trailer subtitrat în română, aici:

key2 romania Top bloggeri de beauty lifestyle Romania