Poate nu tocmai articolul la care te așteptai, dar cu siguranță un articol despre „acasă”. Poate nu în sens material, dar poate…

Cred că fiecare dintre noi avem o idee despre ce înseamnă sau ar trebui să însemne „acasă”… Cel puțin noi, cei născuți cu suflet creativ sau cu poftă de viață. Pot exista oriunde, dar nu pot trăi. Să exist oriunde, până la urmă m-ar omorî. Poate nu pe mine ca vietate, dar cu siguranță mi-ar sfâșia sufletul creativ în bucăți, încetul cu încetul… poate mi-ar șterge culorile și încetul cu încetul aș deveni gri.

Cred (în opinia mea personală, dar neclintită totodată) că cel mai bun tratament pentru anxietate, depresie sau pur și simplu rețeta pentru noi începuturi, o reprezintă într-o parte majoritară schimbarea sau îmbunătățirea mediului nostru înconjurător, fie că vorbim despre oameni, obiecte sau locuri. Când am avut momente mai puțin bune în viață, am renunțat la oameni cu credințe diferite de ale mele în sensuri negative cu totul, am redecorat mediul în care trăiam sau investeam noi valori emoționale în obiecte noi. Toate sunt mici „trucuri” care m-au ajutat să schimb în bine calitatea vieții mele și să-mi regăsesc creativitatea la momentele respective. Dacă vorbim de momentele frumoase, acolo sunt conservatoare… Momentele frumoase cumva, instinctiv le transform într-o melancolie de viitor. De murit oricum murim, o știm cu toții și nu are rost să vorbim despre asta pe ocolite, așa că, eu consider că doar două lucruri rămân după noi: amintirile și entitatea noastră spirituală sper eu că rămân stocate într-o formă de energie universală și poate, mici obiecte care reușesc să ne oglindească personalitatea. Spun poate deoarece nimic fizic nu poate exista etern într-un mod absolut, dar poate, încărcătura noastră energetică va putea. Acesta este de altfel o opinie și totodată o credință de-a mea pe baza căreia blochez orice fel de păreri contrare, chiar dacă au emanat de la Stephen Hawking. Nimic nu dispare, totul se reinventează. Cu atât mai puțin noi…

Deci ce este „acasă”? Acasă este unde spiritul tău se simte că aparține. Acasă este un suflet lângă care ne face plăcere să ne consumăm secunde din viață, un obiect pe care îl ținem aproape pentru că valorează o avere sentimentală sau chiar o clădire… dar să re-subliniem faptul că n-ar trebui să ne legăm nebunește de lucruri materiale ci de energii. Să ne legăm de obiecte decorative sau materiale prin valori sentimentale frumoase și pline de însemnătate, da. Să cream cămine frumoase și primitoare da, dar să nu îngrădim fericirea spiritului de ele, ci de sufletele care le compun.

Așadar, nu este niciodată prea târziu să îți creezi un mediu înconjurător frumos. Nu este niciodată prea târziu pentru a fortifica relațiile, prea târziu ca să-ți faci sau cumperi un obiect material nou pentru a-l încărca cu energii pozitive ca pe un catalizator sau prea târziu să îți reinventezi întregul cămin… Și oricât de puțin ți-ar permite situația materială, să nu legi aceste aspecte de bani… pentru că cele de mai sus rar costă averi. Mai mereu nu costă nici un ban… ci timp, inspirație sau creativitate, toate născute dintr-o dorință pură de a crea frumos în jurul tău.

Deci da, poate nu tocmai articolul la care te așteptai, dar cu siguranță articolul care poate îți prinde bine, măcar în proporție de 0,1%… Despre aspectele de mai sus care pot fi încărcate cu frumusețe mai vorbim și în cursul săptămânii viitoare, despre relații și totodată despre „acasă”.

#kapahomedecor

Cu drag,

key2 romania Top bloggeri de beauty lifestyle Romania