Play:

”Put me in a vintage shop, and I am like a child with sweeties. I find it a million times easier to find a vintage dress than trawl the shops for a pair of jeans” -Charlotte Riley

Salutare tuturor! 🙂

Astăzi vă povestesc despre stilul vintage, însă, înainte să încep să-mi dau drumul la gură mâini, aș vrea să vă întreb: Vă place stilul vintage?? Mie da! Foarte mult chiar! Poate pentru că mă prinde, așa cum spuneam și în acest articol anul trecut.

Partea cea mai grea este să găsești piesele vestimentare care-ți vin ca o mănușă, care-ți pun în valoare valorile morale și credințele. Sincer, nu sunt adepta hainelor second-hand, pur și simplu mi se par că miros oribil, iar în ziua de astăzi în orice magazin ai intra sigur vei găsi ceva sub 20 de lei. Epoca hainelor purtate și revândute s-a stins, din cauze evidente de igienă și din cauza competiției benefice din rândul marilor producători de haine. Ok, și atunci de unde cumpărăm haine vintage?? Simplu. Trebuie să ne învățăm să căutam produse cu croieli frumoase, retro, cu imprimeuri jucăușe și culori în armonie, căci stilul vestimentar din anii 70 cam pe aceste aspecte se axa. Totul ține de ideea din spatele hainei, iar nu de data fabricației, ține de textură și de formă, iar nu de preț.

Am gasit modele de rochii deosebite in magazinul online Top Fashion printre care și rochia de mai jos, care întrunește toate calitățile unei piese vestimentare vintage, așa că m-am îndrăgostit iremediabil de ea de la prima vedere și acum se afla în garderobă. Long story short, no?? ?

Moda trece și revine, pentru că totul se învârte în jurul a ceea ce populația cere. Tuturor ne-au plăcut filmele și comicbook-urile anilor 60-70 și să încerci să reînvii spiritul acela în zilele noastre este foarte greu… decât dacă nu cumva încerci să faci acest lucru prin haine. Atunci este o cu totul altă poveste…

Să nu-ți fie niciodată teamă să porți astfel de rochii elegante pe stradă, pentru că în acest caz, să fii diferit este foarte bine. Vedem peste tot în jurul nostru pantaloni scurți și crop-top-uri, dar rochii midi elegante, când?? Atunci când lumea, fetele din ziua de azi și din generațiile viitoare își vor redeschide apetitul pentru eleganță și bun-gust.

Cum spuneam, rochia vintage aleasă de mine a costat 99 de lei – 22 €, și mi s-a părut o afacere pe cinste. Este o piesă timeless de calitate, care combinată cu o pereche de cercei de tip perlă, te fac să pari că ai descoperit secretul întoarcerii în timp. Am mai adăugat și clasicul ruj roșu, o pereche de sandale nude și mi-am rulat părul de jos în sus la ceafă. Astfel am reușit cu efort minim și simplitate maximă să aduc o firmitură de trecut pe străzile Timișoarei.

Următorul pas pe care îl voi face curând, este să vă prezint o rochie de ocazie, cu totul superbă, perfectă pentru evenimentele din această vară, fie că vorbim despre nunți, botezuri sau simple serate. Până atunci însă, vă îndemn să încercați sau să reîncercați stilul vintage, pentru că vara aceasta este despre feminitate, charm și limbajul trupului, nu doar despre salopete și pantaloni scurți ?

vintage comic book red hearts dress topfashion.com.ro old style pearls roxi rose (7)

vintage comic book red hearts dress topfashion.com.ro old style pearls roxi rose (4)

vintage comic book red hearts dress topfashion.com.ro old style pearls roxi rose (8)

vintage comic book red hearts dress topfashion.com.ro old style pearls roxi rose (11)

vintage comic book red hearts dress topfashion.com.ro old style pearls roxi rose (1)

vintage comic book red hearts dress topfashion.com.ro old style pearls roxi rose (3)

vintage comic book red hearts dress topfashion.com.ro old style pearls roxi rose (12)

vintage comic book red hearts dress topfashion.com.ro old style pearls roxi rose (5)

vintage comic book red hearts dress topfashion.com.ro old style pearls roxi rose (6)

vintage comic book red hearts dress topfashion.com.ro old style pearls roxi rose (10)

vintage comic book red hearts dress topfashion.com.ro old style pearls roxi rose (2)

Love,

semn black sign roxi rose

key2 romania Top bloggeri de beauty lifestyle Romania