„Mens sana in corpore sano.”

Citatul de mai sus nu are nevoie de o traducere, pentru că toți știm, sau ar trebui să știm, ce înseamnă acest adagiu. „Minte sănătoasă în corp sănătos”, pare un clișeu pentru prea mulți oameni, însă ajungi să crezi în el doar în momentul în care corpul trage semnale de alarmă.

A trecut un an de când (alt clișeu) m-am apucat se sală. Spun că sună a cliché, deoarece toți avem în grupul de prieteni măcar o persoană care se laudă cu mersul la sală. Dar oare… merge sau doar „se face” pentru că „se poartă”? Prea multe cuvinte, cred că deja vi se „limbă plimba” cum s-ar spune…

Revenind, au trecut doi ani de când corpul meu mi-a dat de înțeles că fac ceva greșit și unul de când merg de mai multe ori pe săptămână la aerobic, fără pauze. Da, am mers și când era ger și de Crăciun și de Paști și vara pe caniculă. Pentru că mi-am dat seama că rezultatele nu se văd peste câteva zile ci peste ani. Peste tot, în orice domeniu, de la diete la învățat la facultate sau chiar în relațiile dintre oameni, secretul este

CONSECVENȚA.

Fii consecvent, iar timpul va curge în favoarea ta. Fii consecvent, iar iubita/iubitul tău te va iubi pentru „înșiruirea” de gesturi mici prin care îi arăți că o/îl iubești. Fii consecvent în sport, iar corpul îți va arăta că este pregătit să îți susțină visele o viață întreagă, dacă și tu îi susții longevitatea prin sport. Fii consecvent în acumularea cunoștințelor liceale/universitare, iar „șansa” îți va zâmbi mai des.

Ca să vă lămuriți de ce „mă mândresc” cu anul ce tocmai a trecut, vă invit să citiți articolul de anul trecut din Septembrie, unde am povestit pagini întregi despre cum m-a lăsat corpul la greu, cu ce l-am influențat și cum am ajuns să merg la sală din plăcere.

Asta este partea frumoasă și roz. În realitate, nu o să te simți ca o prințesă în timp ce faci sport. Din contră, o să te simți ca ultimul om, o să transpiri ca un câine și după sală o să arăți de parcă ai fost la război.

Până la urmă, la sală nu mergi să îți etalezi eleganța ci să scoți sclavul din tine.

… și nici să pierzi 15 minute făcându-ți selfie-uri prin baie sau în fața oglinzilor wide. Don’t talk, simply do. Totuși , asta nu înseamnă să te neglijezi, din contră chiar, să îți descoperi frumusețea naturală și să o pui în evidență. În călătoria din ultimul an, am înțeles că îmi pot hrăni motivația de a face sport și prin intermediul hainelor fitness viu-colorate și super funcționale, care mă fac să mă simt demnă de a sta în fața oglinzilor „care nu mint” din sala de aerobic.

Ultima colecție de haine sport a celor de la Uniconf este creată special pentru a evidenția formele persoanei care alege să poarte astfel de haine. Mie îmi place să combin culorile, nu să le potrivesc. Am constatat că sportul nu are bariere și reguli în ceea ce privește cromatica hainelor, ba chiar ești tentat să încalci toate regulile care se aplică outfit-urilor de stradă. So let’s shuffle! Așadar, mie îmi place să port colanții sport cu bandă lată albastră de la ei cu tricoul fucsia. Mi se pare că așa, aduc un plus de culoare în ceea ce privește „rutina de sport”.

Și, ca întotdeauna, Uniconf și cu mine oferim un voucher de 50 de lei de cheltuială pe uniconflenjerie.ro unei persoane norocoase prin intermediul unui concurs. Asta ca să poți să îți alegi piesa ta fitness preferată, sau de ce nu, orice îți place ție de pe site. Cu concursul însă, revenim zilele viitoare. 😉

[ezcol_1half]

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end][/ezcol_1half_end]

[ezcol_1third][/ezcol_1third] [ezcol_1third][/ezcol_1third] [ezcol_1third_end][/ezcol_1third_end]

Cu drag,

key2 romania Top bloggeri de beauty lifestyle Romania
%d bloggers like this: