Play:

”Sweater Weather

Salutare, tuturor! Feels so good to be back autumnal! Astăzi vorbim despreeee… ținuta de toamnă melancolică, așa ca să fim în ton cu vremea. 😉 Ideea mea a pornit de la un algoritm foarte simplu a cărui rezultat este cât se poate de deductibil: Dacă Primăvara purtăm culori pastelate și încercăm să ”spice it up a little bit” , dacă Vara purtăm culori vii care ne inspiră aventură și dacă Iarna purtăm tot dulapul într-o singură zi, când ne mai purtăm hainele care ne trezesc amintiri..? Toamna, normal. Parcă în timpul verii obosesc să mai tot combin ținute și culori, parcă la începutul toamnei aș vrea să fiu mai mult comodă decât colorată și parcă.. la mijlocul toamnei mi-ar plăcea să fiu serioasă și să le inspir oamenilor încredere…

Pun pariu că vi s-a întâmplat și vouă, mai ales celor care se trezesc și dimineața din când în când, să stați minute întregi în fața dulapului iar în final să alegeți să vă îmbrăcați… cu o bluză și un pantalon (vorba mamei mele). Pantalonii aceia negrii sau jeansii aceia vechi dar comozi + o bluză gri sau o helancă pe gât… sună cunoscută combinația?? Pun pariu că da! Doar că, atunci când vii acasă de la lucru te gândești că „nu-i nimic, mâine mă îmbrac mai interesant, mai fashion, adaug și puțina culoare!”. Dar tu maine o vei lua de fapt de la capăt sau chiar vei regreta că ți-ai dat jeansii la spălat, căci parca i-ai mai fi îmbrăcat odată! ?

În astfel de situații nu prea ai altă variantă decât să te axezi pe accesorii și pe puterea lor salvatoare. Însă! Degeaba vei adăuga accesorii ținutei tale, dacă cea din urmă nu-ți oferă confort și funcționalitate pe toată perioada zilei. De aceea, vă spun secretul meu când vine vorba de ținuta zilnică de tip „o bluză și un pantalon”: body-ul. Body-ul este acea piesă de îmbrăcăminte în care te poți mișca în voie, în care te poți apleca fără să ți se dezvelească spatele și care te scutește de „băgatul bluzei în pantaloni”. Body-ul este ceea ce-ți dorești să porți atunci când fugi dintr-un amfiteatru în altul la facultate, când bate vântul și ai vrea ca bluza rece să nu-ți fluture pe lângă corpul tău pe care te-ai chinuit atât să-l încălzești, sau chiar atunci când ai vrea să te prinzi de bara de sus din tramvai fără să atragi priviri dubioase. Cred că am dat destule argumente pro funcționalității acestui tip de lenjerie de corp, căci asta este body-ul până la urmă, dar cum rămâne cu materialul din care este confecționat..? Ei bine, este foarte important ca lenjeria care stă lipită de piele să fie din bumbac. Bumbacul are un indice termic care favorizează transferul de căldură în timp, iar nu brusc. Să vă dau un contra exemplu: materialul sintetic ultra elastic se încălzește și se răcește foarte rapid, ceea ce înseamnă că la un vânt mai aprig sau la o temperatură mai mică decât a corpului tău, elastanul îți va ține rece. Bumbacul nu. Bumbacul îți eliberează căldura acumulată, treptat. Cam multa fizică..? I can’t help.. I still love physics.

Așadar, cel mai bun exemplu pentru tot ceea ce am explicat în paragrafele precedente este ținuta mea de mai jos, din fotografii. Am combinat body-ul negru simplu cu decolteu moderat de la Uniconf Lenjerie cu o pereche de pantaloni groși în carouri, la care am adăugat clasicul meu pardesiu negru și două accesorii, alese cu cap. Știam că vremea de afară era capricioasă, la fel ca și în ultimele zile, iar eu aveam de realizat aceste fotografii.. Unde altundeva puteam să merg să fac pozele decât la apus, între niște copaci ruginii?? Imaginându-mi background-ul portocaliu roșcovan, am decis ca accesoriile mele pentru outfit-ul prezentat să fie albastre. Adică să fie de-o culoare complementară portocaliului. Iată cum dintr-o eșarfă mare și pătrată mi-am făcut o fundă draguță la gât, care se suprapunea perfect peste decolteul mediu al body-ului meu. Într-un final mi-am dat seama că ținuta rezultată îmi amintește de ceva… foarte elegant, de un stil vestimentar vechi și stilat. Îmi aduce a outfit urban de echitație sau a ținută de conte, însă oricum ar părea, s-a încadrat minunat în peisajul tomnatec. Voi ce spuneți??

Concurs:

Așa cum v-am obișnuit, Uniconf și cu mine punem la bătaie un voucher de 50 de ron care poate fi folosit online pe uniconflenjerie.ro, ca să-ți poți lua ce lenjerie de corp de calitate îți poftește inima! Mai mult, transportul este gratuit pentru câștigător. De această dată vom proceda foarte simplu: Înscrierea se va face prin intermediul formularului de mai jos, care trebuie completat cu numele tău, adresa ta de email ca să te putem anunța dacă ai câștigat și varianta ta pentru continuarea propoziției „Pentru mine, Toamna înseamnă…”. Extragerea se va face în 22 Octombrie. Succes tuturor!

img_0148

img_0082

img_0429

img_0448

img_0301

img_0272

img_0195

img_0638

img_0581

img_0434

img_0562

img_0511

img_0615

With Love,

The Vampy

semn black sign roxi rose

img_0632

 

key2 romania Top bloggeri de beauty lifestyle Romania
%d bloggers like this: