Este sezonul cadourilor.

Dăruiește din inimă.
Dragi trandafiri, iată-ne în cea mai așteptată perioadă a anului: sezonul cadourilor! În fiecare an scriu și scriu despre cât de mult contează să oferi puțin dar din inimă și cu semnificație. Mă adresez în acest articol tuturor persoanelor care se gândesc oare ce cadouri pot dărui unei persoane dragi, fără să coste o avere, dar care să bucure noul posesor… până la lacrimi.

A fost odată ca niciodată…

A fost o dorință.

Dorințe avem cu toții defapt. Dar una este mai presus de toate și îmi asum această afirmație cu mâna pe inimă: Orice om își dorește să fie fericit. Fericirea înseamnă, pentru fiecare dintre noi, ceva anume, ceva aparte. Pentru mine însă, fericirea înseamnă sănătate și amintiri frumoase. Amintirile sunt singurele ne care rămân. Când și până când.. asa nu știm și nici nu vom ști. Cert este că dezbrăcați de toate obiectele și chiar de trup, suntem doar un calup de amintiri, suntem un suflet. Dacă toți suntem amintiri și căutăm să ne îmbunătățim averea cu sentimente și momente frumoase, atunci de ce să facem Crăciunul să fie despre obiecte? Este adevărat, oricine se bucură când primește un obiect material. Dar nu oricine știe să dăruiască unul. Eu știu, după îndelungi încercări. Tot ce pot să vă spun este că a știi să dăruiești este o tehnică.

teoria și Tehnica darului

sau „Cum să dăruiești din suflet”

Teoria

Nu putem trece la partea practică, decât după teorie. Teoria spune că nu toți oamenii păstrează cadourile primite. Un procent dau cadourile mai departe. Alt procent, le aruncă căci fără supărare, unele sunt de-a dreptul inutile. Un mic procent din oameni se bucură de cadoul primit și îl vor folosi sincer. Am fost în toate cele 3 ipostaze. Dar am învățat să nu fiu tocmai eu omul care să dăruiască doar de dragul de a o face.

Tehnica

Reușita tehnicii depinde de timp. Aș putea spune că este direct proporțională. Care este cel mai scump lucru pe care îl avem pe Pământ? Timpul. Dacă investim ce avem noi mai sump în cadourile celor dragi, atunci cadoul însăți va fi unul scump. Pe lângă timp, mai avem însă nevoie de ceva, atunci când vrem să oferim cadoul perfect: să investim atenție. Un cadoul ales cu timp și atenție, pentru a se potrivi cu destinatarul său, este de neprețuit.

Ne trezim în al doisprezecelea ceas că nu știm ce și-ar dori…

 

Alocă-ți timp pentru a afla ce își dorește persoana iubită. Dar nu în mod special. Ci fi atent atunci când vorbește. Soarbe-i cuvintele, ascultă-i tonalitatea și memorează-i mimica. Își dorește ceva, doar pentru ea/el: își dorește ceva mic, ceva util și ceva ce să merite păstrat ani. Zeci de ani. Generații.

Eu nu-mi doresc nimic în mod special. Dacă aș avea toți banii din lume probabil mi-aș lua un laptop mai bun, o cameră foto mai sharp și un obiectiv de f/1.2. Mi-aș lua, nu mi-aș dori. Sunt lucruri utile care mi-ar face pasiunile să prindă forme și mai frumoase, dar vreau să le câștig eu. Vreau să le achiziționez din profit, din venitul muncit de mine. Înafară de ceea ce eu vreau să am odată, ca fruct al afacerilor mele, nu-mi doresc de la nimeni nimic. Nimic înafară de sănătatea mea și a familiei mele, pe care mi-o doresc de la Dumnezeu. Dar material, nu îmi doresc nimic. Spiritual însă, îmi doresc totul… atenție, liniște, susținere, timp, critică constructivă și… iubire. Atât. Dar nu toți oamenii îmi pot oferi aceste daruri, unii îmi oferă cu diverse ocazii obiecte, care mai de care mai frumoase. Unele, utile și frumoase le-am păstrat. Altele, le-am dăruit mai departe, iar altele le-am uitat într-un colț. Vezi tu, ca un dar să fie util, trebuie să se plieze pe nevoile persoanei respective. Util înseamnă pentru mine plin de încărcătură emoțională.

Chic Bijoux, brand-ul autohton de bijuterii create atent și din suflet, mi-a dăruit cel mai frumos cadou la care am putut spera vreodată: un lănțișor personalizat, având inscripționate pe el numele fiecărui membru al familiei mele.

M-am temut tot timpul de obiectele personalizate, din cauză că am avut preconcepții întipărite în cap de cănile personalizate și de faptul că nu am crezut că un obiect cumpărat poate să mă facă să simt ce doar cu inima simt. M-am înșelat, recunosc… mi-am dat seama că m-am înșelat atunci când i-am arătat mamei mele colierul meu și i s-au umezit ochii… mi-am dat seama că m-am înșelat când i-am arătat lui Paul colierul și a spus că vrea și el 🙂 sau atunci când tata și-a luat ochelarii să vadă mai bine pietricelele și a dat din cap zâmbind. I l-aș fi arătat și la Lady dar probabil l-ar fi mirosit și apoi s-ar fi uitat la mine cu gura deschisă dând din coadă, fericită, așa cum face ea de obicei oricum… N-au știu cei de la ChicBijoux.ro ce surpriză aveau să-mi facă și cu siguranță n-am știu eu ce surpriză aveam să descopăr. Pe lângă acel lănțișor în formă de inimă, mi-au mai trimis și alte două surprize micuțe și drăguțe foc: o pereche de cercei în formă de fulgi de nea și o broșă în aceeași formă. M-au anunțat că o întreagă colecție de Crăciun se află pe site-ul lor și mi-am spus că vreau să vă scriu despre ea. Peste șaptezeci de produse tematice la cele mai frumoase prețuri sunt pe site-ul lor, având prețuri între 30 și 50 de lei. Sunt produse mărunțele și superbe, pe care le puteți dărui oricărei iubite, mame sau colege și care le vor aduce mereu aminte de gestul vostru din suflet. Sunt bijuterii din argint 925, lucrate manual cu atenție și timp, dar dacă vrei să oferi și tu cuiva o bijuterie personalizată, află că au peste o sută șaizeci de bijuterii personalizate după dorințele tale, de la bijuterii în formă de membrii unei familii, la animăluțe, obiecte, reprezentări de sunete vocale în argint, bijuterii pentru bărbați cu bun gust și până la zodii și nume… Astfel de oameni muncitori, care creează obiecte de care persoanele noastre dragi se vor bucura, merită toată susținerea noastră. Chic Bijoux merită toată susținerea noastră pentru munca pe care o depune în slujba fericirii noastre, a tuturor amatorilor de frumos, calitate și… amintiri.

Vă aștept cu o surpriză pe Instagram, dragi trandafiri. Fie că v-ați dori voi o pereche de cerceluși micuți din argint în formă de fulgi de nea, sau fie că vă doriți să îi dăruiți cuiva, Chic Bijoux vă oferă șansa de a-i câștiga, prin intermediul meu. Ne vedem pe Instagram pe roxi.rose.

GIVEAWAY

 

Nu știu ce își dorește fiecare persoană căreia îi fac un cadou, dar știu că orice persoană apreciază un cadou dăruit din suflet… Mic. Dar din suflet.

 

Să îți spun ceva…

Nu trebuie să oferi mult ca să oferi din suflet.

Cu drag,

key2 romania Top bloggeri de beauty lifestyle Romania
%d bloggers like this: