“No one would have doubted his ability to reign.” -Tacitus

“Nimeni nu s-a îndoit de abilitatea sa de a trona.” -Tacitus

Am vrut să încep cu citatul de mai sus, pentru că defectele clasei S sunt aproape inexistente, pentru că toți tac și se miră când vine vorba despre modelele S.

“-Ce crezi despre S?

-Ah… S Klasse…”

 

Poți fi un necunoscător în domeniul mașinilor, poți să nu cunoști toate modelele Mercedes, dar cu siguranță ai auzit de S Klasse. Iar dacă mai cunoști câte ceva și despre motoarele AMG și știi și ce este, aproximativ, un Coupe, atunci realizezi că astăzi iți voi povesti despre o mașină de lux, foarte rară.

Mă aflam la Casa Auto din Timișoara când am aflat că vor fi 2 modele AMG care vor fi doar expuse, fără a exista posibilitatea de test-drive. Știam că unul dintre ele va fi un C 63 AMG, o dublură a mașinii despre care am vorbit în articolul trecut. În schimb, nu mă așteptam ca al doilea model expus să fie atât de șocant!

s coupe

Încep prin a spune câteva cuvinte despre culoarea modelului expus la AMG & DreamCars Roadshow, anume Grey Magno. Este o gamă nouă de culori pusă la dispoziție de Mercedes, o combinație între strălucirea culorii metalizate și aspectul neted al culorii mate. Lucește, însă nu orbește. De asemenea, este foarte plăcută la atingere. Gama de culori Magno este întregită și de o nuanță de alb.

Specificații:

Capacitate cilindrică: 5461 cc
Puterea maximă: 430 kW/ 585 CP
Viteza maximă: 250 km/h
Timp de accelerare 0-100 km/h: 3,9 s
Turația maximă: 6.500 1/min.
Transmisie: automată AMG SPEEDSHIFT MCT

Modelul pe care îl prezint, face parte din clasa S de la Mercedes-Benz, are un motor AMG Bi-turbo cu capacitate de 5,5 litri, purtând denumirea de 63 AMG, în onoarea clasicelor motoare AMG de 6,3 litri. Este un model Coupe, astfel încât designul mașinii pune în valoare cupola care începe de la baza parbrizului și se întinde până la baza portbagajului. O altă caracteristică a Coupe-ului este spațiul “regesc” oferit primelor două scaune, celor principale, suprimând astfel, spațiul de destindere a locurilor din spate, motiv pentru care S 63 AMG Coupe are o capacitate de maxim 4 locuri.

Limuzină regală în toată regula, mașina noastră atinge performanța unui timp de accelerare foarte mic de la 0 la 100 km pe oră, acesta fiind de numai 3,9 secunde. Această creație inginerească pe roți, dezvoltă o putere maximă de 585 de cai putere, cu 45 de cai putere mai puțin decât modelul corespondent 65 AMG.

S 63 AMG Coupe este unul din vârfurile generației Mercedes-Benz AMG 2015, tinzând spre perfecțiune atât în exterior cât și în interior. Curbele exterioare creează un aspect simplu, pur și aerodinamic, reușind să întipărească în mintea oricărui trecător o senzație de “science-fiction”, căci astfel de mașini futuriste se mai vedeau doar în filme, până acum. Interiorul, pe de altă parte, întipărește în mintea oricărui pasager, o senzație de confort și lux, ambele depline.

Îndeaproape, interiorul impune tuturor atitudinea de respect față de mașină, chiar și prin simplul fapt că este finisat cu piele albă-crem. Nu poți să conduci sau să călătorești într-o mașină albă, până ce psihologic și chiar fizic, nu ești pregătit să o faci. Trebuie să ai grijă, să o menajezi și îngrijești, iar la rândul său, te va menaja și ea pe tine.

Până la urmă, de ce să ai o mașină deosebit de confortabilă cu toate dotările posibile, dacă nu poți conta pe ea în totalitate? De aceea a luat naștere S AMG, din dorința de a îmbina performanțele mecanice și confortul dus la extrem, așa cum prea puține mașini o fac.

Ar trebui să menționăm două elemente specifice modelului, anume cristalele Swarovski din faruri și “controlul magic sky”. Primele oferă iluminarea corespunzătoare a drumului pe timp de zi sau de noapte, în timp ce controlul magic-sky se referă la trapa(acoperișul) enormă din sticlă cu transparență reglabilă, pentru privirea panoramică.

Designul interior este completat de lemnul care pare să fie în perfectă armonie cu albul luxuriant. Totuși, apreciez enorm faptul că, din interior te simți extraordinar de confortabil, ca într-o limuzină(așa cum este ea definită), iar din exterior, simți că privești o mașină sport, o fiară. Cele două planuri, elegant și sport, se întâlnesc după cum este de așteptat, la uși; acolo unde orice bară despărțitoare între geamul din spate și cel frontal dispare, când ambele sunt acționate. Lipsa barelor denotă caracterul clasic al modelului “Coupe”.

Prețul mașinii este unul pe măsura ei, pe măsura specificațiilor și a dotărilor, începând aproximativ cu cifra 4 și terminându-se în 5 zerouri, dacă vorbim de dolari. Închei precizând că, impozanța regală a lui S 63 AMG Coupe, îl plasează alături de marile limuzine Coupe de lux, din întreaga lume.

“Căci peste toate celelalte, el este împărat.”

DSC_9466

DSC_9458

DSC_9468

DSC_9475

DSC_9477

DSC_9478

DSC_9479

DSC_9487

DSC_9492

DSC_9493

DSC_9497

DSC_9499

DSC_9503

DSC_9507

DSC04857

DSC04859

DSC04862

DSC04865

DSC04866

DSC04869

DSC04870

DSC04872

DSC04875

DSC04876

DSC04878

DSC04883

DSC04890

DSC04895

Până miercuri la articolul final,

Cu drag,

Roxi Rose.

key2 romania Top bloggeri de beauty lifestyle Romania
%d bloggers like this: