”Everything has a beginning and an end, but what matters it’s the journey.”

În urmă cu câteva săptămâni, când am ajuns la Casa Auto Timișoara și am aflat de evenimentul AMG & DreamCars Roadshow, nu credeam că va trece atât de repede timpul până la eveniment și în timpul evenimentului. Astăzi de dimineață, când m-am trezit, ceva lipsea… Visasem toată noaptea cu mașini, cu paddel-e, cu întreceri și alte lucruri de acest gen, încât mă simțeam pregătită de o nouă zi lângă motoarele AMG. Și totuși, adevărul este că evenimentul a ajuns la sfârșit (în Timișoara, pentru că mașinile încă își continuă aventura). Mă voi opri aici cu introducerea, nu vreau să irosesc nici un cuvânt din ceea ce plănuiesc să scriu la finele săptămânii acesteia.

4 modele de mașini, dintre cele 11 participante la Roadshow, încă așteaptă apariția unui articol corespondent aici; Astăzi vreau să vă povestesc despre experiența mea cu doua mașini total opuse, anume E 250 coupé și CLS 63 4matic AMG, două creeații pentru două tipuri total diferite de persoane.

E 250 Coupé

Clasa E de la Mercedes-Benz este alcătuită din mașini elegante, de oraș, mașini care tind tangențial ideii de limuzină, ce prezintă un lux interior de nivel mediu comparativ cu celelalte modele MB și care, satisfac o nișă mai generalizată de persoane și de nevoi. Termenul coupé se poate ”traduce” în cu două uși sau, după caz și în limbaj uzual, în cu două locuri. Totodată, un model coupé oferă mai mult spațiu pentru primele două locuri și foarte puțin pentru cele din spate.

amg roadshow timisoara, e 250 coupe, e coupe, amg roadshow romania, roxi rose blogger, car blog romania, blog masini, mercedes benz,

Modelul pe care vreau să îl discut în detaliu, seamănă cu cel din fotografie, având pe de altă parte, câteva elemente distinctive. Partea mea preferată sunt jantele, însa ajungem și acolo.

Specificații tehnico-mecanice:

Capacitate cilindrică: 1991 cc
Puterea maximă: 155 kW/ 211 CP
Viteza maximă: 250 km/h
Timp de accelerare 0-100 km/h: 7,1 s
Turația maximă: 6.500 1/min.
Transmisie: automată 7G-TRONIC PLUS, 7 raporturi
Norma de poluare: Euro 6
Număr maxim de locuri: 4

Pornind de la cele scrise mai sus, E coupé prezintă un motor cu capacitate cilindrică de 2 litrii și are 211 cai putere care propulsează mașina de la 0 la 100 de km pe oră în 7,1 secunde. Nu este o mașină pentru viteză și totuși, în caz de depășire nu o să te dezamăgească. Are numai 4 locuri, 2 în față (locurile principale) și două în spate, la care se ajunge prin retragerea spătarelor primelor două scaune.

Pe de altă parte, este o mașină care se conduce foarte ușor, nu accelerează brusc, își menține foarte bine aderența pe carosabil și este într-un cuvânt, foarte relaxantă. Este foarte potrivită pentru oraș, pentru persoanele care conduc de obicei singure și care, își doresc să nu aibă nici o grijă în timp ce își rezolvă problemele de zi de zi.

Estetic vorbind, culoarea care îmbracă mașina este negru Obsidian, neavând deci, reflexii colorate. Totuși, pentru un plus de stil, E 250 coupé-ul nostru are interiorul din piele roșie, contrastat de accentele metalice cromate. Bordul este simplu, clasic, reprezentativ pentru eleganța denotată de clasa E. Totuși, acesta nu este modelul 2015 de E Klasse ci este un model facelift. Jantele în schimb, evocă personalitatea sumbră a modelului, fiind, după părerea mea, singurul element care conferă o tentă de duritate modelului.

e 250 coupe mada boariu (1)

e 250 coupe mada boariu (2)

e 250 coupe mada boariu (3)

e 250 coupe mada boariu (5)

e 250 coupe mada boariu (6)

e 250 coupe mada boariu (7)

e 250 coupe mada boariu (8)

e 250 coupe mada boariu (9)

e 250 coupe mada boariu (10)

 

e 250 coupe mada boariu (12)

e 250 coupe mada boariu (13)

e 250 coupe roxi rose (1)

e 250 coupe roxi rose (2)

e 250 coupe roxi rose (3)

e 250 coupe roxi rose (4)

e 250 coupe roxi rose (5)

e 250 coupe roxi rose (6)

e 250 coupe roxi rose (7)

e 250 coupe roxi rose (8)

CLS 63 4matic AMG

Prima mașină poate fi definită deci, drept un model relaxant și stilat, pentru viața cotidiană. În schimb, CLS 63 AMG este o mașină dură și sportivă, pentru cei care nu numai că nu trec niciodată neobservați, ci își și impun punctul de vedere.

De la prima privire, considerând aerodinamica de care se bucură modelul, tragem concluzia că mașina este puțin mai axată pe viteză decât pe confort. Termenul de 4matic se referă la tracțiunea integrală, care oferă stabilitate pe carosabil și care, îmbinată cu viteza și forța mașinii, creează un ambient perfect pentru șoferii care doresc să se bucure de puterea mașinii în siguranță și confort.

Specs:

Capacitate cilindrică: 5461 cc
Puterea maximă: 410 kW/ 557 CP
Viteza maximă: 250 km/h
Timp de accelerare 0-100 km/h: 3,7 s
Turația maximă: k.A. 1/min.
Transmisie: automată 7G-TRONIC PLUS, 7 raporturi
Norma de poluare: Euro 6

Deși modelul se numește ”63 AMG”, capacitatea cilindrilor săi este de 5,5 litrii. CLS 63 AMG este propulsat de 557 de cai putere ajungând de pe loc, la 100 de km pe oră în doar 3,7 secunde. Cu titlu comparativ, mașina de mai sus E coupe ajunge la această viteză într-un timp dublu.

cls

Dintre toate cele 11 mașini participante la Roadshow, aceasta este spun eu, cea mai gălăgioasă, este nervoasă dar în același timp, docilă, controlabilă. Stând lângă pista kartodrom-ului, eram foarte concentrată la diferența de sunet între două bestii, CLS 63 AMG si C 63 AMG, iar concluzia am spus-o mai sus: Cel mai frumos sunet este al CLS-ului, fiind mai apropiat de originalul sunet emis de clasicul AMG. Este, dacă pot spune, un sunet mai jos, mai bărbătesc care nu poate fi confundat cu sunetul mașinii altui brand.

Dacă un CLS AMG trece pe lângă tine în accelerație, vei vibra din două motive: de emoție și din cauza sunetului pătrunzător.

La capitolul design interior, pot sintetiza totul astfel: bun-gust. Comenzile sunt poziționate practic, culorile satisfac aproape orice gust și oferă sobrietate mașinii. Dacă E coupe era mai elegant în interior decât în exterior, la CLS lucrurile stau invers: Este mai clasic în interior și mai elegant în exterior datorita formei dinamice și fluide dar și a stopurilor vălurite. Priveliștea pe care mașina o oferă noaptea, din spate, este de-a dreptul captivantă datorita formei boeme construită din luminile LED-urilor. Te ademenește subtil să vrei să o conduci, căci știe că dacă vei sta pe scaunul șoferului este foarte posibil ca actuala ta mașină să devină fosta ta mașină. Sintetizând, CLS 63 4matic AMG reprezintă forța și controlul în condus.

DSC_9321

DSC04718

DSC04724

DSC04728

DSC04729

DSC04730

DSC04742

DSC04743

DSC04744

DSC04745

DSC04747

DSC04748

DSC04749

DSC04752

DSC04753

DSC04754

DSC04756

DSC04758

DSC04761

Fiecare mașină are personalitatea sa, fiecare mașină promite ceva anume celui care știe să o dezlănțuie. În același timp, Casa Auto Timișoara a promis în cadrul acestui eveniment, prezentarea a 11 mașini puternice și frumoase. În realitate însă, lucrurile nu s-au raportat doar la atât; ar fi prea puțin dacă întreaga aventură ar fi numită ”eveniment”, pentru că un simplu eveniment nu m-ar fi făcut să simt tot ceea ce am simțit pe parcursul celor 5 zile.

Urmează să vă povestesc despre SL 400 și despre C 63 AMG, ultimele mașini testate și studiate, urmând ca după acestea, să îmi dedic un întreg articol pentru o retrospectivă completă asupra a tot ceea ce a însemnat AMG Roadshow, de la organizare la senzații nemaiîntâlnite. Așadar, te invit să stai aproape, să ne urmărești pe rețelele sociale și aici, în zilele ce vor urma, pentru că, promit, vei simți în 15 minute de citit tot ceea ce eu și participanții am simțit în 5-6 zile.

*Credits:

Mădălina Boariu Photography pentru fotografiile încântătoare ale E coupé-ului.

Cu drag,

Roxi Rose.

key2 romania Top bloggeri de beauty lifestyle Romania