”You can’t reach the top of the world by being dutiful.”

 

[ezcol_1half]You like fast & dangerous cars? Take a progressive music then..

[/ezcol_1half]

[ezcol_1half_end]You prefer ”clasic” tracks and you wish to drive a cabriolet? Click here:

[/ezcol_1half_end]

*Nu am putut alege o melodie dintre cele două de mai sus, așa că am preferat să scriu articolul pentru două tabere: Pentru cei ce văd puterea și forța mașinii am ales, pentru ambient, melodia Lift Off! (Decolați!), iar pentru cei ce văd frumusețea și complexitatea mașinii, cred că melodia California Dreamin’ se potrivește de minune!

3 mașini au mai rămas de prezentat după evenimentul AMG & Dreamcars Roadshow, organizat de Casa Auto Timișoara în premieră națională. Astăzi am decis să vă scriu despre C 63 AMG și despre SL 400, pentru că au multe lucruri în comun, precum și multe diferențe care le deosebesc.

1. C 63 AMG

c

Specs:

Capacitate cilindrică: 3982 cc
Puterea maximă: 350 kW/ 476 CP
Viteza maximă: 250 km/h
Timp de accelerare 0-100 km/h: 4,1 s
Turația maximă: 7.000 1/min

Istoria mașinii C 63 AMG cu motor de 4 litrii v8 (8 cilindri) bi-turbo pornește din anul 2014. La un an distanță, am avut ocazia să cunosc această mașină, îndeaproape, prin intermediul evenimentului ce tocmai a trecut. Înainte de ”reforma” Mercedes din 2011, în ceea ce privește design-ul, motorizările și grija pentru mediu, modelul C Klasse clasic, își pierduse din elementul ”WOW”. Vedeai modele C Klasse pe străzi, majoritatea semănând între ele, ajungând ca la un moment dat să nu mai întorci capul după el când îl vezi. Ei bine, începând din 2011, cei de la Mercedes au ”reformat” inclusiv designul care acum, captivează.

Așa se întâmplă că în prima zi de Roadshow, aceasta a fost mașina, modelul, căruia i s-a acordat cea mai mare atenție. Dacă ar fi să o corelez estetic cu ceva, ar fi probabil un dragon adormit, atunci când mașina stă pe loc. Poate din cauza culorii mașinii și a stopurilor sale, care te fac să te simți înconjurat de flăcări, dacă ești în apropierea sa. Culoarea roșu-Hyacinth care îmbracă mașina, este după cum spuneam, deosebit de potrivită modelului 63 AMG.

c (18)

Insist pe ideea mea legată de asemănarea cu un dragon adormit, având în vedere dinamica botului mașinii…

c (7)

Trecând de exterior, ajungem în interiorul mașinii unde totul este gândit până la cel mai mic detaliu. Și cred că cel mai mic detaliu ar fi culorile de piele care îmbracă interiorul, anume negrul-cenușiu și albul-crem. Combinația nu evocă stilul sportiv, însă lasă impresia de spațiu. Când mașina este în mișcare, în curbe chiar, șoferul are nevoie de spațiu pentru manevrele sale, ceea ce oferă mai de grabă un model coupe decât o mașină de oraș de tip sedan. Dar să nu uităm că C Klasse-ul din 2014-2015 a fost creat special drept miniatură a lui S Klasse, oferind din confortul renumit al acestuia…

Deși combinația culorilor pare că mărește vizual spațiul din interiorul mașinii, adevărul este că, vorbind la propriu, iar nu la figurat, modelul C 63 descris, este și în realitate mai mare atât în lățime cât și în lungime, decât modelul anterior.

Cât despre bord și dotările sale, acestea seamănă aproape leit cu cele ale unui C Klasse de serie. Diferența dintre C 63 și C Klasse-ul de serie în interior, se identifică pe uși în zona controalelor electrice, la scaunele extrem de sportive, cât și la volan, care este mult mai mare și are un design mai frumos, mai masiv.

Iar acum vine partea grea… cum să pot transpune eu în scris senzația oferită de mașina în mișcare?

Răspuns: amețitoare!

C 63 AMG are câte puțin din fiecare, astfel că pe parcursul celor 5 zile nu m-am putut decide nici măcar asupra unei porecle, oscilând între ”the beast/bestia”, ”the fun machine/mașina pentru distracție” și ”the scarlet dragon/dragonul stacojiu”. Pare o joacă? Nu este. Este pur și simplu o înșiruire, o alegorie de cuvinte care dau năvală în mintea ta din momentul în care ai primul contact cu mașina.

Este complicată. Bărbații ar spune ”ca o femeie” pentru că nu ști niciodată ce vrea cu adevărat… Când toarce frumos la 3-4 mii de turații crezi că ar vrea să o calci mai tare, când mârâie nervos atingând maximul turometrului crezi că ar vrea să o lași mai moale, iar atunci când pui frână te simți ca și cum ai înfășura un ham în jurul său, parcă mai vrea!

În același timp, are o personalitate sălbatică și este o mașinărie nervoasă. Nu o spun cu titlul de reclamă, o spun pentru că afirmația aceasta nu s-ar potrivi la fel de bine altei mașini. Sunetul motorului AMG se recunoaște dintr-o mie, chiar dacă nu este tocmai cel original. Vibrația transmisă de motor o resimte oricine din jurul mașinii, pentru că sunetul nu este numai surprinzător ci este și puternic, având totuși, câteva ”tonalități” mai înalte decât CLS 63, care mi s-a părut mai apropiat de cel original. Și dacă tot vorbim de muzica motorului, aceasta devine hrană pentru suflet pentru șoferul care înțelege mașina. Nu este de mirare că ”C 63” a fost răspunsul majorității participanților la eveniment, la întrebarea ”Și care ți-a plăcut cel mai mult?”.

Senzația pe are am simțit-o eu conducând-o, s-ar putea traduce în ”mai vreau”. Mașina te primește și te acceptă ca parte din ea când te pui pe scaunul șoferului, dar nu te menajează. Dacă te țin picioarele, mâinile și ai puțină adrenalină, vă veți potrivi perfect, pentru că C 63 nu lasă de la el, ci te trage după el forțându-te să ții pasul. El poate, tu poți?

c (1)

c (2)

c (4)

c (5)

c (6)

c (8)

c (10)

c (11)

c (12)

c (13)

c (14)

c (16)

c (17)

2. SL 400

Îmi amintesc că o persoană mi-a răspuns ”arogantă”, când am întrebat-o cum i se pare modelul SL 400. Părerea mea este cu totul alta, radical opusă…

sl

Tehnice:

Capacitate cilindrică: 2996 cc
Puterea maximă: 245 kW/ 333 CP
Viteza maximă: 250 km/h
Timp de accelerare 0-100 km/h: 5,2 s
Turația maximă: 6.500 1/min.

Deși pare mic în fotografia de prezentare, în realitate este foarte lat și foarte bine proporționat. Este o adevărată plăcere să conduci modelul SL, fiind varianta beta sau 2.0 a SLK-ului. Se vede ștacheta ridicată atât în ceea ce privește curbele dinamice cât și în performanțele motorului.

SL 400 m-a surprins. În limbaj colocvial, ”nu mă așteptam să tragă așa!”. Când m-am urcat la volan eram foarte curioasă cum aș compara mașina cu modelul SLK, dar diferențele sunt prea mari între ele. În schimb, poate fi comparată cu C 63, însă li aici, limitativ. SL pornește de pe loc foarte ușor, țâșnind, aș putea spune. Este foarte manevrabilă în orașul nebun, dovadă mersul nostru (al meu și al mașinii) în formă de zig-zag pe străzile principale din Timișoara. Ce este drept, nu are performanța unui AMG, dar pentru necunoscători, este în egală măsură de atractivă la exterior. Contrastul dintre pielea crem din interiorul decapotabilei și rosul Hyacinth de pe caroseria sa, face ca orice trecător, să urmărească mașina până o pierde în zare.

Dacă vorbim de lucruri fascinante, trebuie menționate și scaunele active, care te ”îmbrățișează” în funcție de poziția mașinii în curbă și în funcție de forța centrifugă. Un alt detaliu frumos este inscripția numelui modelului pe schimbător, care adaugă o notă suplimentară eleganței mașinii.

SL 400 este o mașină în egală măsură sport și elegantă. Nu se ridică la performanțele AMG, după cum spuneam, însă este destul de rapid și de agil cât să o numesc sport. În același timp, este elegantă din cauza a două aspecte: tipul ”cabriolet” și interiorul sofisticat. Concluzia? Indiferent de starea emoțională pe care o ai în momentul condusului, un SL ți se va potrivi întotdeauna, fiind un hibrid, nu din punct de vedere al propulsiei, ci din cauză că este schimbător, este așa cum vrei tu să fie: decapotat, elegant, sport, rapid, chill etc. Pe când, un C 63 AMG are un singur stil: agresiv și autoritar (într-un mod plăcut).

sl (1)

sl (2)

sl (3)

sl (4)

sl (5)

sl (6)

sl (7)

sl (8)

sl (9)

sl (10)

sl (11)

sl (12)

sl (17)

sl (18)

sl (19)

sl (20)

sl (22)

*some Photo Credits goes to Mada Boariu, my dear cousin that also loves Photography.

Așadar, o singură mașină mai lipsește din portofoliul meu cu articole, anume S 63 AMG coupe, despre care voi scrie în zilele ce vor urma. Imediat după el, doresc să concep un articol subiectiv despre tot ceea ce a însemnat AMG & Dreamcars Roadshow Timișoara, organizat de Casa Auto Timișoara. Este mare lucru să găzduiești un asemenea eveniment în premieră națională, fapt pentru care toți am avut câte o datorie de respectat, de la organizatori la colaboratori și la participanți. Dar, încep să dau frâu liber cuvintelor și aș face mai bine să le păstrez până la momentul oportun. Până atunci,

With love,

Roxi Rose.

[ezcol_1half] roxi rose blogger fashion blog romania timisoara lifestyle moda masini cars blog sil [/ezcol_1half][ezcol_1half_end] roxi rose blogger fashion blog romania timisoara lifestyle moda masini cars blog sil [/ezcol_1half_end]

key2 romania Top bloggeri de beauty lifestyle Romania